Υγεία
Υδροθεραπεία σε εγκεφαλικές και μυικές παραλύσεις

Υδροθεραπεία σε εγκεφαλικές και μυικές παραλύσεις

  • 08 Ιουλίου 2012, 10:10

Η υδροθεραπεία αποδεικνύεται, σύμφωνα με μελέτες, ο πιο ασφαλής τρόπος αποκατάστασης ασθενών, καθώς τα οφέλη της κάνουν τους ασθενείς να νιώθουν πιο σίγουροι για τον εαυτό τους, ενώ η ηρεμία του υγρού στοιχείου εξασφαλίζει μια πιο ευχάριστη επικοινωνία ανάμεσα στον ασθενή και το φυσιοθεραπευτή.

Πρόκειται για την εφαρμογή του νερού ως θεραπευτικού μέσου, καθώς από την εποχή του Ιπποκράτη κιόλας χρησιμοποιούσαν εμβυθίσεις σε ζεστό νερό για τη θεραπεία παθήσεων, όπως οι μυικοί σπασμοί και οι παραλύσεις.

Οι παθήσεις στις οποίες συνιστάται η υδροθεραπεία είναι η παραπληγία, η τετραπληγία, οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τα εγκεφαλικά επεισόδια, η εγκεφαλική παράλυση, οι ορθοπεδικές και ρευματικές παθήσεις, οι καρδιοαναπνευστικές παθήσεις, οι γυναικολογικές παθήσεις και η μετεγχειρητική αποκατάσταση.

Τα θεραπευτικά της οφέλη συνίστανται στη μυική χαλάρωση που προσφέρει, στη μείωση της ευαισθησίας στον πόνο και της σπαστικότητας ή των σπασμών, στη μυική ενδυνάμωση σε περιπτώσεις έντονης αδυναμίας, στη βελτίωση της ισορροπίας και της σταθερότητας του κορμού και στη βελτίωση της λεμφικής και περιφερικής κυκλοφορίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron