Πολιτική
Τσίπρας: Γενικό πωλητήριο της Ελλάδας οι εξαγγελίες Σαμαρά

Τσίπρας: Γενικό πωλητήριο της Ελλάδας οι εξαγγελίες Σαμαρά

  • 07 Ιουλίου 2012, 18:32

«Η αναδιαπραγμάτευση τελείωσε το βράδυ της Κυριακής των εκλογών»

Για «αγγελτήριο πώλησης γης και ακινήτων» αντί προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης εκλεγμένης με την εξαγγελία αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί συνέχιση των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

«Ανάγνωση γενικού πωλητηρίου της Ελλάδας» χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας τις εξαγγελίες Σαμαρά. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι απέκρυψε από τον ελληνικό λαό τις προθέσεις του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. «Η επαναδιαπράγματευση μας τελείωσε το βράδι της 17ης Ιουνίου. Όποιος την πίστεψε, την πάτησε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι σε τόσες προεκλογικές συνεντεύξεις επιχείρησε να αποδομήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να τρομοκρατήσει τους πολίτες, ωστόσο δεν είχε λέξη για την ταμπακιέρα, έκρυψε τις πραγματικές του προθέσεις και παραπλάνησε συνειδητά τους πολίτες.

Στις προγραμματικές δηλώσεις τού κ. Σαμαρά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «άκουσε δηλώσεις απόρριψης των προεκλογικών εξαγγελιών των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης», και σημείωσε πως η φιλοσοφία της συγκυβέρνησης Σαμαρά δεν είναι διαφορετική εκείνης των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, και θα επιταχύνει τις πολιτικές τους.

«Το 2009 κάποιοι μας είπαν λεφτά υπάρχουν και κέρδισαν, τώρα είπατε επαναδιαπραγμάτευση υπάρχει. Προσέξτε όμως θα έχετε την ίδια και ίσως χειρότερη τύχη, οι αντοχές του λαού εξαντλούνται, και όσο η πορεία προς την καταστροφή επιταχύνεται, τόσο θα εξαντλείται και η αποτελεσματικότητα τρομοκράτησής του. Τα λάθη ο λαός συγχωρεί, δεν θα συγχωρέσει όμως την κοροϊδία» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα φέρει στη Βουλή σχέδιο νόμου για την υιοθέτηση της απλής αναλογικής.

Μιλώντας για την Τρόικα, είπε ότι οι επικεφαλής της δεν έχουν ιδέα ακόμα και για τον μέσο μισθό στην Ελλάδα.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις δήλωσε ότι αυτές δεν μπορούν να βγάλουν μια χώρα από την οικονομική κρίση. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι όρος σωτηρίας της οικονομίας αλλά όρος της λεηλασίας της, συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε για το αν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ συμφωνούν με τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά υπήρχαν σημαντικές παραλείψεις όπως το «φιάσκο» της Συνόδου Κορυφής της 29ης Ιουνίου. Καμία αναφορά δεν έγινε ακόμα για τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, την μετενέργεια, το αφορολόγητο και την εξεταστική επιτροπή σχετικά με το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, πρόσθεσε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΙΖΑ προετοιμάζεται να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου ωστόσο μέχρι τότε θα συνεχίσει την αντιπολίτευση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron