Διεθνή
Συνελήφθη η Βασίλισσα του Εγκλήματος του Μεξικό

Συνελήφθη η Βασίλισσα του Εγκλήματος του Μεξικό

  • 05 Ιουλίου 2012, 22:17

Πρόκειται για την μεγαλύτερη έμπορο ναρκωτικών, επικεφαλής του καρτέλ «Λα Φαμίλια»

Οι αστυνομικές Αρχές των ΗΠΑ συνέλαβαν, την περασμένη εβδομάδα, στο Λος Άντζελες,, την μεγαλύτερη έμπορο μεθαμφεταμίνης και κοκαΐνης του Μεξικό, την Ανέλ Βιολέτα Νοριέγκα Ρίος.

Η 27χρονη κακοποιός, , γνωστή στη πατρίδα της κι ως «Βασίλισσα του Εγκλήματος» για την παραβατική της δράση, ήταν η επικεφαλής του καρτέλ ναρκωτικών «Λα Φαμίλια» (Η Οικογένεια) που διακινούσε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών στις ΗΠΑ, ειδικά στις δυτικές πολιτείες της χώρας όπως την Ουάσινγκτον και την Καλιφόρνια.

Η Ρίος συνελήφθη μέσα σε ένα φτωχικό διαμέρισμα, «το τελευταίο μέρος που περιμέναμε να την βρούμε», όπως είπε εκπρόσωπος της αμερικανικής αστυνομίας κι ήταν ατημέλητη και παραμελημένη, κάτι που οι αρχές δεν περίμεναν, βάσει την προϊστορίας της στο χώρο αυτό, όπου είχε αποκτήσει το παρατσούκλι «Λα Μπονίτα» (Όμορφη) επειδή ντυνόταν πάντα με τη τελευταία λέξη της μόδας.

Τον Δεκέμβριο του 2010 η αστυνομία του Μεξικό είχε σκοτώσει τον Νασάριο Μορένο Γκονζάλεζ, έναν από τους δύο ηγέτες της «Οικογένειας», στη διάρκεια επεισοδίων ανταλλαγής πυροβολισμών στο Απατσινγκάν, κοντά στη Μορέλια, πρωτεύουσα της πολιτείας Μιτσοακάν.

Λίγους μήνες μετά, τον Ιούνιο του 2011 οι αρχές του Μεξικό κατάφεραν να συλλάβουν στην πόλη Άγουας Καλιέντες και τον ηγέτη της σπείρας, Χοσέ ντε Χεσούς Μεντέζ Βάργκας, γνωστό και ως «Μαϊμού», υπεύθυνου για τη μεταφορά και την πώληση κοκαΐνης και μαριχουάνας καθώς και για απαγωγές και δολοφονίες μελών από αντίπαλες συμμορίες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron