Κοινωνία
Έξι στους 10 Έλληνες θα στερηθούν φέτος τις διακοπές!

Έξι στους 10 Έλληνες θα στερηθούν φέτος τις διακοπές!

  • 04 Ιουλίου 2012, 20:42

Το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά και τα οικονομικά σου δεν σου επιτρέπουν να κάνεις τις διακοπές που ονειρευόσουν;
Μην ανησυχείς! Δεν είσαι ο μόνος!

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι 6 στους 10 Έλληνες δεν θα κάνουν φέτος διακοπές όπως συνήθιζαν τα τελευταία χρόνια, ενώ το 20% δηλώνει ότι δεν θα κάνει καθόλου διακοπές.

Εάν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που θα περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στο σπίτι τους, μην στενοχωριέστε. Υπάρχουν κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να απολαύσεις τον χρόνο της καλοκαιρινής σου άδειας ακόμη και στο σπίτι σου. Για παράδειγμα, μπορείς να δώσεις μεγάλη έμφαση στον πολύ και ποιοτικό ύπνο. Σίγουρα οι ατελείωτες ώρες εργασίας και το στρες δεν σου επέτρεπαν να κοιμάσαι όσο και όπως θα το ήθελες.

Δεύτερον, έχεις την ευκαιρία να ασχοληθείς με το σπίτι σου χωρίς το άγχος της καθημερινότητας. Μια μπύρα στο μπαλκόνι ενώ παρακολουθείς ποδόσφαιρο δεν ακούγεται και τόσο άσχημα…

Τρίτον, μπορείς να αφιερώσεις πολύ χρόνο στα παιδιά σου (να παίξετε, να διασκεδάσετε μαζί, και να περάσετε ώρες μαζί τους), στους φίλους σου και στα αγαπημένα σου πρόσωπα, κάτι που δεν προλάβαινες να κάνεις μέσα στην πίεση της δουλειάς.

Τέταρτον, μπορείς να μετατρέψεις την πόλη σου σε τουριστικό προορισμό. Ιδιαίτεραν πρόκειται για την Αθήνα, σίγουρα έχεις αμελήσει να δεις την πόλη σου με τα μάτια ενός τουρίστα παρέα με την οικογένειά σου.

Ψυχολογία

Η αλλαγή του μέχρι σήμερα δεδομένου και κεκτημένου των διακοπών, μπορεί να επιφέρει ανακατατάξεις και στην ψυχολογία του ατόμου, το οποίο διαπιστώνει ότι πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές του με βάση τις πραγματικές του ανάγκες.

Αυτό που θα πρέπει να διερωτηθεί κανείς είναι το πώς ξοδεύει τα χρήματά του, να κάνει μια σωστή ιεράρχηση των αναγκών του, αλλά και να βρει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο δεν θέλει να ξοδέψει χρήματα. Είναι επειδή όντως προσπαθεί να προλάβει μια ενδεχόμενη δυσχερέστερη οικονομική κατάσταση, ή μήπως από φόβο αυθυποβάλλεται σε υπερβολικές και εν τέλει περιττές στερήσεις που φθείρουν την προσωπικότητα και τη διάθεσή του;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron