Διεθνή
Ακατάλληλος ο πρωθυπουργός Γκιλάνι για το αξίωμα

Ακατάλληλος ο πρωθυπουργός Γκιλάνι για το αξίωμα

  • 19 Ιουνίου 2012, 16:10

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν αποφάσισε ότι ο πρωθυπουργός Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι είναι ακατάλληλος για το αξίωμα και έκρινε ότι πρέπει να παραιτηθεί, δύο μήνες αφότου είχε καταδικαστεί για την άρνησή του να ανοίξει εκ νέου έρευνα για διαφθορά σε βάρος του προέδρου Ασίφ Άλι Ζαρντάρι.

Το Δικαστήριο έδωσε εντολή στον πρόεδρο Ζαρντάρι να λάβει μέτρα για την εκλογή νέου πρωθυπουργού, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση PTV.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Γκιλάνι δεν είναι νόμιμος πρωθυπουργός από τις 26 Απριλίου οπότε και εκδόθηκε η δικαστική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκιλάνι είχε καταδικαστεί για ασέβεια προς το δικαστήριο. Ο ίδιος αρνούνταν να παραιτηθεί λέγοντας ότι δεν έκανε τίποτα παράνομο ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου για βεντέτα εναντίον του.

Το κόμμα του Γκιλάνι είναι το μεγαλύτερο του κυβερνητικού συνασπισμού και φαίνεται ότι έχει τους αριθμούς για την εκλογή νέου πρωθυπουργού.

Ωστόσο, αν αυτό δεν είναι εφικτό, αναλυτές δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα είδος θεσμικού αδιεξόδου, κάτι που μπορεί να προκαλέσει (και πάλι) την επέμβαση του στρατού.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron