Αθλητικά
Απάντηση της ΕΟΕ στην Sunday Times για το σκάνδαλο των εισιτηρίων

Απάντηση της ΕΟΕ στην Sunday Times για το σκάνδαλο των εισιτηρίων

  • 18 Ιουνίου 2012, 19:26

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τη βρετανική εφημερίδα «Sunday Times» για το δημοσίευμά της στο οποίο εμπλέκει τον πρόεδρό της ΕΟΕ κ. Σπύρο Καπράλο σε σκάνδαλο μαύρης αγοράς εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας εμφανίζεται ο κ. Καπράλος να ανάβει το «πράσινο φως» στην εταιρεία που ανέλαβε μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό την πώληση των αντιστοιχούντων στην Ελλάδα εισιτηρίων, να τα διαθέσει στο εξωτερικό. «Νομίζω ότι έκαναν πολύ καλά, από την κατανομή των εισιτηρίων που πήραμε, κατάφεραν να δώσουν πολλά εκτός Ελλάδας» εμφανίζεται να λέει ο κ. Καπράλος, του οποίου η συνομιλία με τους δημοσιογράφους των «Sunday Times» βιντεοσκοπήθηκε «με κρυφή κάμερα».

Μάλιστα η ΕΟΕ κάνει λόγο ότι «οι δημοσιογράφοι των "Sunday Timeς", καταπατώντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας προφασίστηκαν ότι είναι εκπρόσωποι εταιρείας διάθεσης εισιτηρίων, δημιουργώντας μάλιστα και αντίστοιχη πλαστή ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Η συζήτηση αφορούσε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες "Σότσι 2014"».

Η ΕΟΕ στην ανακοίνωσή της παρουσιάζει το ιστορικό της ανάθεσης της διακίνησης των εισιτηρίων σε συγκεκριμένη εταιρεία χωρίς όμως να διευκρινίζει αν η εν λόγω εταιρεία είχε δικαίωμα να διαθέτει «ελληνικά» εισιτήρια εκτός Ελλάδας και πολύ περισσότερο σε τιμές μαύρης αγοράς.

Με την υπόθεση ασχολείται ήδη η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή η οποία σε μια αυστηρή ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι διέταξε άμεση έρευνα όσον αφορά τις καταγγελίες ότι «ορισμένες Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και εταιρείες διακίνησης εισιτηρίων παρέβησαν τους κανόνες πουλώντας ή αγοράζοντας εισιτήρια εκτός της επικρατείας τους, πουλώντας εισιτήρια σε αυξημένες τιμές, ή πουλώντας εισιτήρια σε μη εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές». Η ΔΟΕ διευκρίνισε μάλιστα ότι «λαμβάνει υπόψη της αυτές τις καταγγελίες πολύ σοβαρά».

Ήδη την παραίτησή του αναγκάστηκε να υποβάλει ο γενικός γραμματέας της Ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Βλαντίμιρ Γκεράσενκο, μετά από παρέμβαση του κ. Σεργκέι Μπούμπκα προέδρου της Ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλους της ΔΟΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Τimes για τα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων "Λονδίνο 2012", το οποίο είναι αναληθές και παραπλανητικό, τονίζει τα εξής:

1. Η ανάθεση της πώλησης των εισιτηρίων για την Ελλαδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες "Λονδίνο 2012" έγινε στην εταιρεία Marcus Evans με απόφαση της Ολομέλειας της ΕΟΕ, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν οι μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Η όλη διαδικασία έγινε με απόλυτη διαφάνεια και σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού Κράτους. Ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα δημιουργίας "μαύρης αγοράς" από την ΕΟΕ η οποία δεν αγόρασε ούτε ενα εισιτήριο.

2. Η Marcus Evans κέρδισε τον διαγωνισμό έναντι 300.000 ευρώ, ποσό που είναι υπερδεκαπλάσιο σε σχέση με τον αντίστοιχο διαγωνισμό που έγινε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες "Πεκίνο 2008". Ολα τα χρήματα διατέθηκαν αποκλειστικά για την ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών υψηλού επιπέδου, την εποχή μάλιστα που λόγω των ειδικών οικονομικών συνθηκών η Πολιτεία σταμάτησε να δίνει χρήματα για την Ολυμπιακή Προετοιμασία.

3. Οι δημοσιογράφοι των Sunday Timeς, καταπατώντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας προφασίστηκαν ότι είναι εκπρόσωποι εταιρείας διάθεσης εισιτηρίων, δημιουργώντας μάλιστα και αντίστοιχη πλαστή ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Η συζήτηση αφορούσε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες "Σότσι 2014". Η εγγραφή του βίντεο έγινε με κρυφή κάμερα, επίσης παραπλανητικά, ενώ η δημοσίευση δηλώσεων του Προέδρου της ΕΟΕ κ. Σπύρου Καπράλου, ήταν αποσπασματική και συρραφή απαντήσεων που εξυπηρετούσαν τους συντάκτες του άρθρου.

4. Ακόμα και στις δημοσιευμένες δηλώσεις του Προέδρου της ΕΟΕ - που όπως τονίζουμε είναι προϊόν συρραφής - όπως μπορεί να διαπιστώσει ο κάθε αναγνώστης, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό. Αντιθέτως γίνεται επεξήγηση του τρόπου λειτουργίας και διάθεσης των πακέτων των εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

5. Οσον αφορά στο άλλο θέμα που αναφέρει το άρθρο, ότι ζητήθηκαν επιπλέον εισιτήρια από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων "Λονδίνο 2012", Λόρδο Σεμπάστιαν Κόου, η άμεση και κατηγορηματική διάψευση του θέματος από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών του Λονδίνου, δίνει την απάντηση.

Κλείνοντας η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επισημαίνει ότι επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματος, προκειμένου να προστατευτεί από παρόμοιες ανήθικες επιθέσεις στο μέλλον».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron