Media
Σχηματισμό Κυβέρνησης "βλέπουν" τα διεθνή ΜΜΕ

Σχηματισμό Κυβέρνησης "βλέπουν" τα διεθνή ΜΜΕ

  • 17 Ιουνίου 2012, 22:16

Στο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που ανοίγει το δρόμο για σχηματισμό κυβέρνησης που θα κινηθεί στα πλαίσια των συμφωνιών της Ελλάδας με τους εταίρους της, στέκεται το βρετανικό δίκτυο BBC, στα πρώτα του σχόλια μετά τις εκτιμήσεις που δείχνουν την ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να ανοίγει.

Στο ελαφρύ προβάδισμα της ΝΔ αναφέρεται και η αγγλική Telegraph, που κάνει ωστόσο αναφορά στη σημασία της θέσης του ΠΑΣΟΚ για το κατά πόσο θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τη ΝΔ, χωρίς την ταυτόχρονη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάχη σώμα με σώμα μεταξύ για το ποιος θα αναδειχθεί κυρίαρχος πολιτικός φορέας της χώρας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βλέπει η βρετανική The Guardian, που σημειώνει το ασφυκτικό οικονομικό κλίμα μέσα στο οποίο διεξάγεται η δεύτερη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση στη χώρα μας.

Ιδιαίτερη έμφαση, όπως και στις 6 Μαΐου, στο ποσοστό της Χρυσής Αυγής και στην είσοδό της στη Βουλή με ποσοστά άνω του 6%, δίνει στο πρώτο της σχόλιο η γαλλική Le Figaro, σημειώνοντας πως διαψεύδονται οι ελπίδες που υπήρχαν αυτό το «βίαιο μόρφωμα» να εξοβελιστεί από το κοινοβούλιο και υπογραμμίζοντας πως τελικά κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις της εκμεταλλευόμενη ξενοφοβικά αντανακλαστικά μέρους του εκλογικού σώματος.

Για ελαφρύ προβάδισμα των συντηρητικών έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο και η ισπανική El Pais, που στέκεται επίσης σε δήλωση της Αννας Διαμαντοπούλου που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μη συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση στην οποία δεν θα πάρει μέρος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στην είσοδο της Χρυσής Αυγής για δεύτερη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο, η ηλεκτρονική έκδοση της El Pais σημειώνει χαρακτηριστικά: «Oι ναζί ξανά στην ελληνική Βουλή».

Για πλειοψηφία των «φίλων του ευρώ» κάνει λόγο η ιταλική Corriere della Sera, που αθροίζει τις έδρες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με βάση τις τελευταίες εκτιμήσεις, σημειώνοντας πως φτάνουν για το σχηματισμό κυβέρνησης φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού.

Για αβαντάζ της δεξιάς και δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης κάνει λόγο και η Repubblica.

Aποτέλεσμα που αντανακλά από τη μια την καταδίκη της λιτότητας και από την άλλη το φόβο του ελληνικού λαού για μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη βλέπει το διεθνές αραβικό δίκτυο Al Jazeera. Παράλληλα, σημειώνει το προβάδισμα της ΝΔ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron