Πολιτική
Κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό Σαμαρά προτείνει ο Πάγκαλος

Κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό Σαμαρά προτείνει ο Πάγκαλος

  • 17 Ιουνίου 2012, 22:09

Tη συγκρότηση πλειοψηφίας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, και παράλληλα εκτίμησε πως η ιδέα ότι η εκάστοτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία πρέπει να εξασφαλίζει και την ανοχή της μειοψηφίας, είναι κατάργηση του πολιτεύματος.

«Εάν η ΝΔ έρθει πρώτη, η εντολή είναι "σχηματίστε κυβέρνηση, με περισσότερα του ενός κομμάτων, εφαρμόστε το πλαίσιο που χαράκτηκε από το ΠΑΣΟΚ"», υποστήριξε ο κ. Πάγκαλος και χαρακτήρισε αυτονόητο να αναλάβει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς ως αρχηγός του πρώτου κόμματος .

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί συγκροτούν πλειοψηφία. 'Αποψή μου είναι ότι η πλειοψηφία αυτή πρέπει να συγκροτηθεί», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος, τονίζοντας πως δεν πρέπει ούτε κατά διάνοια να τεθεί ως προϋπόθεση η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ενώ απέρριψε την ιδέα της οικουμενικής κυβέρνησης.

«Δεν μπορούμε να εφεύρουμε ένα νέο πολίτευμα. Χρειάζεται κοινοβουλευτική πλειοψηφία», «η μειοψηφία έχει συγκεκριμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις», παρατήρησε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε εξωφρενικό ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ να μην έχει αυτοτελή άποψη για το κυβερνητικό πρόγραμμα της χώρας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron