Κοινωνία
Χειροβομβίδα εναντίον του σταθμού ΣΚΑΪ

Χειροβομβίδα εναντίον του σταθμού ΣΚΑΪ

  • 17 Ιουνίου 2012, 14:08

Άγνωστοι πέταξαν αμυντική χειροβομβίδα αμυντικού τύπου στην πίσω αυλή του κτηρίου του Σκάι. Η χειροβομβίδα, η οποία φαίνεται απασφαλισμένη όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, εντοπίστηκε από τον φύλακα του κτηρίου στις 13:00.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια.

«Η εκτόξευση μιας χειροβομβίδας εναντίον ενός τηλεοπτικού σταθμού είναι πράξη που ανασύρει στη μνήμη άλλες, σκοτεινές εποχές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως «με την ενέργεια αυτή κάποιοι επιχειρούν να διαταράξουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών».

«Να είναι βέβαιοι ότι οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή και δεν τρομοκρατείται», τόνισε.

Για «προσπάθεια κάποιων να πλήξουν την ελεύθερη έκφραση των ιδεών, την ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία», η οποία ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν έχει αποτέλεσμα, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

«Η εκλογική διαδικασία αποτελεί την απόλυτη έκφραση της δημοκρατίας. Οι σημερινές εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον της χώρας. Η Ελληνική Αστυνομία εγγυάται την ομαλότητα. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron