Οικονομία
Διαψεύδει η Credit Agricole τις φήμες περί εγκατάλειψης της Αγροτικής

Διαψεύδει η Credit Agricole τις φήμες περί εγκατάλειψης της Αγροτικής

  • 15 Ιουνίου 2012, 16:10

Η Credit Agricole δεν προκρίνει σενάριο εξόδου από την Εμπορική Τράπεζα, ξεκαθαρίζει ο Αλέν Στρούμπ, διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Crédit Agricole, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του στις παραγωγικές δυνάμεις της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν στους στόχους της Crédit Agricole βρίσκεται η αποδέσμευση από την επένδυσή της στην Ελλάδα είπε ότι πριν λίγες εβδομάδες, η Ανώτατη Διοίκηση του Ομίλου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Credit Agricole, επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι το σενάριο που εμείς προκρίνουμε.

«Ως εκ τούτου δεν προκρίνουμε ούτε το σενάριο της εξόδου της Credit Agricole από την Εμπορική», τόνισε ο κ. Στρουμπ, προσθέτοντας ότι τα τελευταία χρόνια η Credit Agricole έχει υποστηρίξει σθεναρά την Εμπορική, ιδιαίτερα μέσω της κάλυψης με μετρητά των επιπρόσθετων κεφαλαιακών αναγκών της τράπεζας.

Ερωτηθείς γιατί η Εμπορική επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή να μεταφέρει τις διεθνείς θυγατρικές της στον μητρικό Όμιλο, είπε πως οι μεταβιβάσεις αυτές είναι απλώς το τελικό στάδιο μίας προσπάθειας που δρομολογήθηκε ήδη πριν από τρία χρόνια, με στόχο την ενοποίηση των επιχειρηματικών λειτουργιών της Crédit Agricole στην ευρύτερη περιοχή. «Είναι μία συνήθης διαδικασία που εφαρμόζεται σε αυτές τις περιπτώσεις», ανέφερε.

Ο κ. Στρουμπ εκτίμησε ότι οι μεταβιβάσεις αυτές θα επιφέρουν σημαντικό όφελος για την Εμπορική Τράπεζα, καθώς θα της επιτρέψουν να εξορθολογίσει περαιτέρω τις λειτουργίες της, να επιτύχει μείωση του κόστους και να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στις προκλήσεις της εγχώριας αγοράς.

Όσον αφορά στην πορεία του τραπεζικού συστήματος, είπε μεταξύ άλλων ότι «είναι προφανές ότι η ελληνική οικονομία διέρχεται μία ιδιαίτερα ασταθή περίοδο, που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μεταβολές στη δομή του τραπεζικού συστήματος της χώρας».

Εξέφρασε πάντως την «ισχυρή πίστη» του «στη δύναμη της θέλησης και στο κουράγιο των Ελλήνων πολιτών» και δήλωσε απόλυτα βέβαιος «ότι αντιλαμβάνονται τη χώρα τους ως πραγματικό μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας». «Επιπλέον, πιστεύω πολύ στις παραγωγικές δυνάμεις αυτής της χώρας. Ως ενεργό στέλεχος του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια, έχω διαμορφώσει μία θετική άποψη για την αποφασιστικότητα που διακρίνει τον ελληνικό επιχειρηματικό κλάδο, ο οποίος είμαι πεπεισμένος ότι θα παίξει κεντρικό ρόλο στις προσπάθειες ανάκαμψης της χώρας», ανέφερε ο Αλέν Στρουμπ.

 

Διαβάστε επίσης:

Η Credit Agricole σκέφτεται να εγκαταλείψει την Αγροτική

Στην Credit Agricole οι μετοχές των θυγατρικών της Εμπορικής στα Βαλκάνια

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron