Οικονομία
Συνάντηση Ολάντ - Μόντι στη Ρώμη

Συνάντηση Ολάντ - Μόντι στη Ρώμη

  • 14 Ιουνίου 2012, 09:38

Στη Ρώμη, για κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Μάριο Μόντι, θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη ο Φρανσουά Ολάντ, έξι ημέρες προτού ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας υποδεχθεί τους ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας για μία «μίνι» Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Η συνάντηση έρχεται με φόντο τη συμφωνία διάσωσης του ισπανικού τραπεζικού συστήματος από την Ευρωζώνη, που στρέφει προς την κατεύθυνση της Ιταλίας το βλέμμα των αγορών και τις ανησυχίες για το μέλλον του ενιαίου νομίσματος.

Στη «μίνι» Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις 22 Ιουνίου θα μετάσχουν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας, μία εβδομάδα πριν από την τακτική εξαμηνιαία Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Μάριο Μόντι και Φρανσουά Ολάντ θα επιχειρήσουν να σφυρηλατήσουν κοινή γραμμή στη συνάντηση, με τον ιταλό πρωθυπουργό να επιδιώκει στην ακόλουθη «μίνι» σύνοδο να συγκεράσει τις θέσεις του γάλλου προέδρου και της γερμανίδας καγκελαρίου στο «μέτωπο» της ανάπτυξης.

Η Ιταλία βρέθηκε από τη Δευτέρα εκ νέου στο στόχαστρο των αγορών, μετά την ανακοίνωση το Σάββατο του σχεδίου βοήθειας προς τον τραπεζικό τομέα της Ισπανίας.

Το χρηματιστήριο του Μιλάνου κατέγραψε πτώση 2,79%, ενώ το επιτόκιο των δεκαετών κρατικών ομολόγων ξεπέρασε ξανά το ψυχολογικό όριο του 6%, πέραν του οποίου το κρατικό χρέος δεν θεωρείται βιώσιμο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron