Αθλητικά
Euro 2012: Ισοπαλία στο μεσογειακό ντέρμπι

Euro 2012: Ισοπαλία στο μεσογειακό ντέρμπι

  • 10 Ιουνίου 2012, 20:51

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι του Γ' ομίλου ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία και την Ιταλία, που διεξήχθη στο Γκντανσκ.

Η «σκουάντρα ατζούρα» προηγήθηκε με τον Αντόνιο Ντι Νατάλε στο 61', για να ισοφαρίσουν οι «φούριας ρόχας» τρία λεπτά αργότερα με τον Σεσκ Φάμπρεγας.

Ο αγώνας ήταν δυνατός και ο ρυθμός πολύ γρήγορος, με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές. Οι Ισπανοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζαν την Ιταλία, που έπαιζε με αντεπιθέσεις και δημιουργούσε προβλήματα στην ομάδα του Ντελ Μπόσκε, λόγω της ταχύτητάς της.

Στο 34' ο Κασάνο απέφυγε τον Αρμπελόα και σούταρε, αλλά απέκρουσε ο Κασίγιας. Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης έσωσε την Ισπανία και στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, όταν μετά από κεφαλιά του Μότα έδιωξε εκληκτικά σε κόρνερ.

Στην επανάληψη ο ρυθμός παρέμεινε υψηλός, με τους Ιταλούς να προηγούνται με ωραίο πλασέ του Ντι Νατάλε (είχε μόλις αντικαταστήσει τον Μπαλοτέλι) από έξοχη κάθετη πάσα του Πίρλο και την Ισπανία να «απαντά» στο 64' με τον Φάμπρεγας, ύστερα από ανάλογης έμπνευσης «τρύπα» του Σίλβα. Αμέσως μετά ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε πέρασε στον αγώνα τον Φερνάντο Τόρες και η πίεση εντάθηκε.

Ο επιθετικός της Τσέλσι στην πρώτη επαφή του με την μπάλα έχασε μεγάλη ευκαιρία (74'), όταν μόνος του απέναντι στον Μπουφόν πήγε να τον ντριμπλάρει, αλλά απέτυχε. Ο ίδιος έχασε έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 84', όταν με πλασέ από εξαιρετική θέση και σε ουσιαστικά κενή εστία πέταξε τη μπάλα άουτ και μαζί την ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron