Περιβάλλον
Χιλιάδες στρέμματα απειλούνται από τον Στρυμόνα

Χιλιάδες στρέμματα απειλούνται από τον Στρυμόνα

  • 04 Ιουνίου 2012, 21:37

Στο κόκκινο παραμένει ο Δήμος Βισαλτίας, με το πρόσκαιρο ανάχωμα που στήθηκε από άνδρες του στρατού, υπαλλήλους του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, αγρότες και κατοίκους της περιοχής, να κινδυνεύει να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού.

Στον Δήμο Εμ. Παπά άμεσο κίνδυνο έχουν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις που βρίσκονται παράκτια του Στρυμόνα στις περιοχές του Παραλιμνίου, του Πεθελινού και του Ψυχικού. Συνεργεία του δήμου έχουν προχωρήσει στην πρόσκαιρη οχύρωση του Στρυμόνα με αναχώματα και εκατοντάδες τσουβάλια με άμμο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αμφίπολης, Κωνσταντίνος Μελίτος, "ο δήμος εμφανίζεται ανοχύρωτος" καθώς έχουν ήδη πλημμυρίσει εκατοντάδες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης χωρίς να έχουν ληφθεί από τις αρμόδιες αρχές τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξής τους.

"Παρά την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών η λίμνη Κερκίνη δεν έχει αποφύγει τον κίνδυνο υπερχείλισης", σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής Ενότητας Σερρών Γιώργο Παπαδόπουλο.

Την ίδια ώρα, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες θα παραμείνουν σε επιφυλακή κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς τα χιόνια που έλιωσαν στη Βουλγαρία και οι παρατεταμένες βροχές το τελευταίο διάστημα συνετέλεσαν στην δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ο Νομός Σερρών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron