Αθλητικά
MotoGP: Οι δηλώσεις των τριών πρώτων στην Καταλούνια

MotoGP: Οι δηλώσεις των τριών πρώτων στην Καταλούνια

  • 03 Ιουνίου 2012, 20:04

Eνθουσιασμένος με τη νίκη μέσα στην Ισπανία δήλωσε ο Χόρχε Λορένθο μετά το τέλος του αγώνα στην πίστα της Καταλούνια. [βλ. σχετικά και εδώ]

Ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha πραγματοποίησε τον στόχο του, να πανηγυρίσει δηλαδή μέσα στην πατρίδα του πρώτη φορά φέτος και μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες του τη πρώτη θέση στον αγώνα.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτή τη νίκη καθώς ήταν ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο. Είχαμε πολύ καλύτερη απόδοση σήμερα από χθες αφού στις κατατακτήριες είχε πολύ ζέστη. Η πρόσφυση στην πίστα μετά τη βροχή σήμερα το πρωΐ δεν ήταν τόσο καλή. Στην αρχή του αγώνα, όταν ακολουθούσα τους Μπεν και Ντάνι ήταν πολύ εύκολο να κάνω λάθος στο φρενάρισμα και να τους ακουμπήσω. Επομένως περίμενα ήρεμα για την ευκαιρία μου.

Οταν ο Μπεν έκανε το λάθος, ανέβηκα πιο πάνω. Ακολούθησα τον Ντάνι και τον παρακολουθούσα. Κάποια στιγμή ελάττωσε το ρυθμό του και τελικά έκανε ένα λάθος. Ετσι μπόρεσα να τον περάσω και τότε πάτησα τέρμα γκάζι.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τη Yamaha και τη ομάδα μου που δούλεψαν τόσο σκληρά για να ετοιμάσουν μία εξαιρετική μοτοσικλέτα που μου χάρισε τη σημερινή νίκη», δήλωσε ο Ισπανός αναβάτης που πλέον έχει αποκτήσει «αέρα» 20 βαθμών στην γενική κατάταξη από τον δεύτερο Στόνερ.

Και από την ευτυχία του Λορένθο στην απογοήτευση του Πεντρόζα. Ο Ισπανός επιζητούσε διακαώς τη νίκη μέσα στην πατρίδα του και ήταν πολύ κοντά στο να το καταφέρει, αλλά η πίεση του συμπατριώτη του και το λάθος έξι γύρους πριν το τέλος του αγώνα, τον έριξαν στη δεύτερη θέση.

«Η δεύτερη θέση είναι πάντα η δεύτερη. Ηθελα πραγματικά να κερδίσω σήμερα. Δε μπορώ να νιώθω χαρούμενος. Δουλέψαμε πολύ σκληρά κατά την διάρκεια των δοκιμών για να ήμαστε σε θέση να πάρουμε τη νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε και αυτό είναι λίγο απογοητευτικό. Πίεσα όσο περισσότερο μπορούσα, αλλά στους τελευταίους γύρους είχα ένα θέμα με το να παραμείνω στην αγωνιστική του γραμμή. Στα μέσα του αγώνα πίεσα όσο ήταν δυνατόν, προσπάθησα να επιτεθώ αλλά με δέκα γύρους να απομένουν δε μπορούσα να κρατήσω το ρυθμό, ήταν πολύ δύσκολο να ελέγξω τη μοτοσικλέτα στο φρενάρισμα και στις εξόδους των στροφών. Επομένως βρισκόμουν σε αμυντική θέση γιατί ήξερα ότι η ταχύτητά μου στις στροφές δεν ήταν καλή. Εκανα έλα λάθος και ανοίχτηκα και έτσι ο Χόρχε με πέρασε, αλλά δε ήμουν σε θέση να τον ακολουθήσω.

Δε μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι σήμερα, αλλά θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα μου διότι δούλεψε αρκετά σκληρά αυτό το Σαββατοκύριακο. Χρειάζεται να συνεχίσουμε να πιέζουμε στους επόμενους αγώνες και να ξεκινήσουμε σύντομα να κερδίζουμε», δήλωσε ο Πεντρόζα μετά το τέλος του αγώνα.

«Πολύ όμορφη στιγμή» χαρακτήρισε την τρίτη θέση που κατέλαβε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο σήμερα στον αγώνα και το γεγονός ότι κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο μπροστά από εργοστασιακούς αναβάτες.

Αυτή είναι η πρώτη φορά εφέτος από τότε που αγωνίζεται στην Monster Yamaha Tech 3 που ο Ιταλός αναβάτης ανέβηκε στο πόντιουμ. Ενα επίτευγμα που θεωρεί ορόσημο τόσο για τον ίδιο, αφού πλασαρίστηκε μεταξύ των εργοστασιακών αναβατών, όσο και για την ομάδα του που κάνει καλή χρονιά εφέτος και έχει δουλέψει αρκετά.

«Το να βρίσκομαι μεταξύ εργοστασιακών αναβατών είναι πολύ όμορφο. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω ότι η μοτοσικλέτα μου βελτιώνεται συνεχώς. Αυτό είναι ένα πάθος για αυτό πιέζουμε συνέχεια για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και βρισκόμαστε πολύ κοντά. Ο ρυθμός πραγματικά ήταν πολύ κοντά με των ταχύτερων αναβατών, επομένως αυτό είναι μία μεγάλη βελτίωση.

Είναι επίσης ένα σημαντικό (σ.σ. αποτέλεσμα). Δουλεύουμε καλά και το να αγωνιζόμαστε εδώ απέναντι στις εργοστασιακές μοτοσικλέτες σημαίνει ότι έχουμε κάνει καλή πρόοδο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα και την Yamaha, πραγματικά κάναμε πολύ καλή δουλειά. Ενιωθα κάτι διαφορετικό κατά την επιτάχυνση σήμερα και θα ήθελα αύριο στις δοκιμές να καταλάβω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι (σ.σ. να εξελίξουμε περισσότερο τη μοτοσικλέτα). Βελτιωνόμαστε συνεχώς και θα δούμε αν μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο στον επόμενο αγώνα», δήλωσε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron