Editorial
Γραβατωμένος βουλευταράς, ποτέ δουλευταράς!

Γραβατωμένος βουλευταράς, ποτέ δουλευταράς!

  • 31 Μαϊου 2012, 22:21

Αφού οι πολιτικοί μας ανακάλυψαν ότι με 400 ευρώ όχι μόνο δεν ζεις μα ούτε και... πεθαίνεις, τρεις μόλις σκάρτες βδομάδες πριν την νέα εξόρμηση του εκλογικού σώματος στις κάλπες βρήκαν την λύση στο "Γόρδιο" πρόβλημα της ανάπτυξης:

Ο μεν ένας, πριν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του στα "κιτάπια" των δανειστών, διαβεβαιώνει πως απολύσεις στο Δημόσιο δεν θα γίνουν, παρά την ήδη συμφωνηθείσα και πανηγυρικά εξαγγελθείσα απόλυση των 150.000 υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ο δε άλλος ανακαλεί τις ήδη προγραμματισμένες περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, υπόσχεται επιμήκυνση διάρκειας στα επιδόματα ανεργίας (ναι, σε αυτά που μόλις πριν λίγους μήνες πετσόκοψαν) και μάλιστα προγραμματίζει να συμπεριλάβει στους δικαιούχους ακόμη και ελεύθερους επαγγελματίες (!).

Αν σε αυτούς προσθέσουμε και όσους επρόκειτο να καταγγείλουν μονομερώς το Μνημόνιο, αλλά τελικά θα το επαναδιαρπαγματευτούν καταργώντας την δανειακή σύμβαση που τελικά... εν μέρει θα καταγγείλουν, καλώντας τους δανειστές μας να συμφωνήσουν σε μέτρα ανάπτυξης που, ναι μεν επιθυμούν, δυστυχώς όμως δεν... κ.λπ. κ.λπ., και αν συνυπολογίσουμε ότι τέλος οι εισφορές στα ασφαλιστικά Ταμεία και οι συνεισφορές στις εισφορές των μεν και των δε, σε πιάνει τέτοια τρέλα που αρχίζεις και κελαηδάς!

Κι επειδή δεν πρόκειται φίλε μου να ζήσεις ελεύθερο πουλί να πετάς από κανάρα σε κανάρα (που έλεγε και ο μακαρίτης ο Χρηστάκης), παραδειγματίσου από την Ντόρα που κάμει τον λόγο της πράξη και μετά το "θάψιμο που της έκανε η προηγούμενη κάλπη έσπευσε κατευθείαν στο σπίτι της, όπως ακριβώς είχε δημοσίως δηλώσει προεκλογικά. Διότι, ως γνωστόν, σπίτι τής Ντόρας είναι η Νέα Δημοκρατία -και μην βάζεις κακιά κουβέντα στο στόμα κι αναφέρεις την διεύθυνση (βλ. Λεωφόρο Συγγρού), γιατί είδες τι έπαθαν οι "ακάλυπτοι" μερακλήδες του έρωτα με τις "πληρωμένες"!

Καταπίνεις λοιπόν καμιά δεκαριά δραμαμίνες να ξεζαλιστείς και να πάψεις να ξερνάς λες και βρίσκεσαι στον σκυλοπνίχτη το Σάμινα, παίρνεις και τις βαθιές σου τις ανάσες και μπαίνεις στο επόμενο θέατρο του παραλόγου -εκείνο όπου οι μεν υποστηρίζουν μετά μανίας πως έξοδος της χώρας απ' το ευρώ δεν προβλέπεται, έναντι όσων τρομολάγνων κηρύττουν την συντέλεια της ευρωζώνης.

Και τότε είναι που περνά ΣΥΡΙΖΑ από την Δεξιά μεριά της καρκάλας σου μια Αριστερή Παπαρίγειος σκέψις: Βρε λες αν δεν βγούμε εμείς από την ευρωζώνη (αγνότητας), να βγουν αυτοί;

Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου, μέρα που είναι Τζήμερα (που όλα είναι εφήμερα κατά την Βανδή) και με πιάνει μια φαγούρα ελέω γραβάτας.

Πάγκαλε! Φέρε μου μια σε μπεζάκι, να την περάσω στο λαιμό, να σου μοιάσω βουλευταράς -πλην όχι δουλευταράς...


Πάνος Γιαννάκαινας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron