Πολιτική
Αντιμνημονιακή σύγκλιση από ΔΗΜΑΡ, Κοινωνική Συμφωνία και Οικολόγους Πράσινους

Αντιμνημονιακή σύγκλιση από ΔΗΜΑΡ, Κοινωνική Συμφωνία και Οικολόγους Πράσινους

  • 31 Μαϊου 2012, 21:24

Σε έναν κοινό τόπο με πολλά σημεία σύγκλισης στις προτάσεις επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου βρέθηκαν οι Οικολόγοι Πράσινοι με την ΔΗΜΑΡ και την Κοινωνική Συμφωνία, κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης διαλόγου.

Τα κόμματα βρήκαν σημεία σύγκλισης με μικρές διαφοροποιήσεις για την παραμονή στο ευρώ πάση θυσία, απαραίτητη αλλαγή των πολιτικών που εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα, σοβαρό Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας με βάση την ανάπτυξη, αντιμετώπιση της ανεργίας και όρους στοιχειώδους αξιοπρεπούς διαβίωσης των Ελλήνων, αρχικό βραχύ πάγωμα και επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του μνημονίου.

Κοινή ήταν η πεποίθηση όλων ότι υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου στην ΕΕ εφόσον οι στόχοι δεν μπορούν να επιτευχθούν μέσα στο σπιράλ της ύφεσης που επιβάλει η δανειακή σύμβαση στη χώρα μας.

Στην συζήτηση τονίστηκε η σημασία του διαλόγου και των συμμαχιών γύρω από μία εναλλακτική πρόταση της Ελλάδας σε εσωτερικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο στηριγμένο από ευρύτερες συναινέσεις ώστε να έχουμε ένα ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί.

Την σημασία των συνεργασιών αλλά και της προετοιμασίας τους από τα κόμματα που δεν έχουν στόχο να «καταπιούν» ο ένας τον άλλο, τόνισε στην εισαγωγή της συζήτησης η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας Ιωάννα Κοντούλη υπογραμμίζοντας την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσκληση διαλόγου.

«Λυπούμαστε πολύ», είπε «που δυνάμεις οι οποίες εμφανίζονται ως δυνάμεις της αλλαγής δεν βρίσκονται στο τραπέζι αυτό σήμερα», επισημαίνοντας ότι «οι ηγεμονικές τάσεις είναι παλαιοκομματικά εργαλεία που διχάζουν την κοινωνία και πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron