Οικονομία
MIG: Προτεραιότητα σε αναδιάρθρωση δανείων και έκδοση ομολογιακών δανείων

MIG: Προτεραιότητα σε αναδιάρθρωση δανείων και έκδοση ομολογιακών δανείων

  • 30 Μαϊου 2012, 19:03

Συζητήσεις για την αναδιάρθρωση δανείων όλων των θυγατρικών εταιρειών πραγματοποιεί αυτή την περίοδο ο όμιλος της MIG, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δάνειου ύψους έως και 660.281.301 ευρώ που θα πραγματοποιηθεί σε δύο τμήματα.

Η MIG το πρώτο τρίμηνο του 2012 πραγματοποίησε ενοποιημένες πωλήσεις 320,4 εκατ. ευρώ. Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 23,9 εκατ. ευρώ και η ενοποιημένη καθαρή ζημία της περιόδου μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφιών στα 81,6 εκατ. ευρώ.

Σε εταιρικό επίπεδο, οι ζημίες μετά από φόρους έφθασαν τα 9,1 εκατ. ευρώ. Η Καθαρή Θέση (NAV) του ομίλου βρίσκεται στα 1,7 δισ . ευρώ αντιπροσωπεύοντας καθαρή αξία ενεργητικού 2,22 ευρώ ανά μετοχή. Τα τρέχοντα επίπεδα ρευστών διαθεσίμων σε εταιρικό επίπεδο φθάνουν τα 135,9 εκατ. ευρώ.

«Το πρώτο τρίμηνο του 2012, συνέχισε να επηρεάζεται από την οικονομική και πολιτική κρίση στην Ελλάδα καθώς και από την εποχικότητα που επιδρά στην πλειοψηφία των εταιρειών της MIG. Το πρώτο τρίμηνο είναι παραδοσιακά από τα δυσμενέστερα τρίμηνα του έτους για τις περισσότερες από τις εταιρείες του Ομίλου, πολλές από τις οποίες έχουν δραστηριότητες με υψηλή εποχικότητα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι εταιρείες του ομίλου, διατήρησαν την ηγετική θέση στα μερίδια αγοράς και βελτιστοποίησαν περαιτέρω το κόστος τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron