Αθλητικά
Μπάσκετ: Παράταση αγωνίας ή αλλαγής σκυτάλης;

Μπάσκετ: Παράταση αγωνίας ή αλλαγής σκυτάλης;

  • 29 Μαϊου 2012, 19:34

Η χειμαρρώδης εμφάνιση των πιτσιρικάδων του κ. Ντούσαν Ίβκοβιτς και κατ’ επέκταση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού στο πειστικό 84-72 επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ έφερε τους Ερυθρόλευκους ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος (2-1 στη σειρά των τελικών), ωστόσο οι Πράσινοι του κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς αισθάνονται ότι η δεδομένη έλλειψη ενέργειας δεν απαγορεύει τα όνειρα τίτλου και ετοιμάζονται για τον αυριανό (Τετάρτη 30/5, 19.00, ΝΕΤ) τέταρτο τελικό στοχεύοντας στην ισοφάριση της σειράς και στην επιστροφή στο ΣΕΦ για τον πέμπτο και τελευταίο αγώνα (Σάββατο, 2/6).

Επιχειρώντας, μάλιστα, ο ασίσταντ κόουτς του ΠΑΟ κ. Δημήτρης Ιτούδης να εξηγήσει την απογοητευτική εμφάνιση των Πρασίνων την Κυριακή (27/5) στο ΣΕΦ επικαλέστηκε ορισμένους αριθμούς, που συνιστούν αδιάσειστα στοιχεία και επιβεβαιώνουν την αισθητή υπεροχή των Ερυθρόλευκων. «Όταν ο αντίπαλος βάζει 18 πόντους από αιφνιδιασμό, παίρνει 25 πόντους από ατομικές προσπάθειες _ από διεισδύσεις ή από καλάθια στα τελειώματα _ και άλλους 11 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ, που ήταν λίγοι σε σχέση με τα επιθετικά ριμπαόυντ που πήραν, καταλαβαίνουμε ότι εμείς δεν υπήρξαμε καθόλου ανταγωνιστικοί, ιδιαίτερα στην αρχή του παιχνιδιού», έγραψε ο κ. Ιτούδης στο blog του για να συμπληρώσει:

«Όταν τελειώνει ο αντίπαλος το ημίχρονο με 13 επιθετικά ριμπάουντ, δηλαδή περισσότερα από όσα είχαμε εμείς στο σύνολο (9 αμυντικά), δείχνει ότι είχαν περισσότερα ριμπάουντ κάτω από το δικό μας καλάθι. Επιπλέον, ο Ολυμπιακός τελειώνει το δεκάλεπτο χωρίς λάθη και έχει ένα θετικό πρόσημο σε κλεψίματα, ασίστ, λάθη και 64-26 στο σύστημα αξιολόγησης. Οι αριθμοί μαρτυρούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια. Ήταν σε όλες τις επαφές, παίζοντας πάλι στα όρια του φάουλ, παίζοντας ενεργητικά. Εμείς δεν αντεπεξήλθαμε δυστυχώς σε αυτό το παιχνίδι. Δεν χάθηκε όμως τίποτε».

Τα μέτρα ασφαλείας του τέταρτου τελικού

Κατά γενική ομολογία η ατμόσφαιρα στους τρεις πρώτους τελικούς ήταν εξαιρετική και αυτό το πιστώνονται η Αστυνομία, η Κυβέρνηση και οι δύο ΚΑΕ, οι οποίες με συντονισμένες προσπάθειες κατάφεραν να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και να μην γίνουν τα γνωστά παρατράγουδα. Δεδομένου, ωστόσο, ότι η καλή εικόνα πρέπει να συνεχιστεί και στον επόμενο αγώνα η γηπεδούχος ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή των οπαδών του Τριφυλλιού. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας που θα προσέλθουν στο γήπεδο, πως θα πραγματοποιηθεί αυστηρός και εξονυχιστικός έλεγχος σε όλους, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στον απαιτούμενο χρόνο. Για τον λόγο αυτό οι φίλαθλοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την προσέλευση τους μισή ώρα πριν από το τζάμπολ του αγώνα. Επίσης, δεν θα επιτραπεί σε κανέναν ούτε καν η προσέγγιση στο γήπεδο, αν δεν διαθέτει εισιτήριο, ενώ απαγορεύεται αυστηρά η πρόσβαση σε αυτό ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Απαγορεύεται η μεταφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις από τους φιλάθλους οποιουδήποτε αντικείμενου (τσάντα, σακίδιο, φωτογραφική μηχανή, πανό, κέρματα, αναπτήρας κ.λ.π.), το οποίο και θα κρατείται κατά την είσοδο στις εξέδρες. Οι θύρες θα ανοίξουν στις 16.00. Όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για τη θύρα 54, θα εισέλθουν στο γήπεδο από τη θύρα 40».

Οι διαιτητές του τέταρτου τελικού και η πρόταση του ΟΣΦΠ

Οι διαιτητές κκ. Παναγιώτης Αναστόπουλος, Χρυσόστομος Σχινάς και Δημήτρης Μπήτηςκληρώθηκαν να διευθύνουν τον τέταρτο τελικό της Α1, ωστόσο πριν από τη διαδικασία της κλήρωσης ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιώργος Σκινδήλιας πρότεινε να μπουν στην κληρωτίδα οι τέσσερις πιο έμπειροι διαιτητές, αλλά η πρότασή του δεν έγινε δεκτή:

«Λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, προτείνω να σφυρίξουν οι τρεις από τους τέσσερις πιο έμπειρους διαιτητές που υπάρχουν. Το να ζητήσουμε την εξαίρεση του Ψαριανού, λόγου χάρη, δεν θα γίνει αποδεκτό, για αυτό ζητάμε να μπουν οι τέσσερις πιο έμπειροι», ήταν η πρόταση του κ. Σκινδήλια, αλλά ο μάνατζερ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ. Μάνος Παπαδόπουλος είχε διαφορετική άποψη προβάλλοντας το επιχειρήμά του: «Δεν έχουμε αντίρρηση, αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να το είχαμε συμφωνήσει πριν από τα πλέι οφ, ούτως ώστε να υπάρξουν τα ίδια κριτήρια σε όλους τους αγώνες».

Η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παραγόντων των «αιωνίων» δεν ενόχλησε καθόλου τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Αντιθέτως, το ότι η σημερινή (29/5) διαδικασία κύλησε πολύ ομαλά και σε χαμηλούς τόνους (σε σχέση με τις πρόσφατες «εχθροπραξίες»), χαροποίησε την ΚΕΔ και ένα εκ των μελών της, ο παλαίμαχος διαιτητής κ. Στέλιος Συμεωνίδης είδε ακόμη πιο μακριά: «Ευχόμαστε κάποια στιγμή οι δυο ομάδες να συμφωνήσουν από μόνες τους στους τρεις διαιτητές που αμφότερες θα θέλουν. Μακάρι, λοιπόν, στον πέμπτο τελικό να έλθετε και οι δυο με τρία ονόματα διαιτητών για τους οποίους θα συμφωνείτε».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron