Αθλητικά
Αισιοδοξία για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού

Αισιοδοξία για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού

  • 29 Μαϊου 2012, 19:44

Πέρασε από την ΕΕΑ ο φάκελος του πρίγκιπα Φεϊζάλ, απομένει να δείξει το ρευστό

Στην τελική ευθεία για την εξασφάλιση της πολυπόθητης αδειοδότησης από την ΕΠΟ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Η διοίκηση του Τριφυλλιού έπειτα από αγώνα δρόμου και συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλε φαίνεται ότι θα παραδώσει έναν ολοκληρωμένο φάκελο κατά την εκδίκαση της έφεσης της πρωτόδικης απόφασης σύμφωνα με την οποία οι Πράσινοι «κόπηκαν» λόγω οφειλών και έλλειψης ενός πλάνου βιωσιμότητας της ΠΑΕ.

Στο Τριφύλλι δεν κρύβουν πλέον την αισιοδοξία τους ότι την Τετάρτη (30/5) θα παραδώσουν στην επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ έναν πλήρη φάκελο που θα περιλαμβάνει: την εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ποδοσφαιριστές και ομάδες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011 (4,2 εκατ. ευρώ), τον υπογεγραμμένο διακανονισμό των υπόλοιπων οφειλομένων και το πλάνο βιωσιμότητας της εταιρείας για τη νέα αγωνιστική περίοδο και ως εκ τούτου θα πάρουν και την έγκριση για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της ερχόμενης σεζόν, δίχως να υποστούν τις καταστροφικές συνέπειες της μη αδειοδότησης (απαγόρευση μεταγραφών και δυνατότητα ανανέωσης συμβολαίων παικτών άνω των 22 ετών).

Παρ’ όλα αυτά, ο αγώνας για την εξεύρεση εσόδων θα συνεχιστεί για το Τριφύλλι μέχρι τα τέλη Ιουνίου, οπότε και θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί επιπλέον 5-6 εκατ. ευρώ για να εγκριθεί και η αδειοδότηση από την UEFA που αφορά τη συμμετοχή στα κύπελλα Ευρώπης.

ΕΕΑ: Πήρε άδεια να επενδύσει ο πρίγκιπας Φεϊζάλ

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού χορήγησε στον σαουδάραβα πρίγκιπα Φεϊζάλ Αλ Σαούντ άδεια για την αγορά μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το βασικό ζητούμενο παραμένει η κατάθεση των 15 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (όπως είχε δεσμευτεί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προ εβδομάδων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας) για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (54,7%).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron