Διεθνή
Επίθεση στα γραφεία του Αχμέντ Σαφίκ

Επίθεση στα γραφεία του Αχμέντ Σαφίκ

  • 29 Μαϊου 2012, 08:34

Επίθεση δέχθηκε η έδρα της προεκλογικής καμπάνιας του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές Αχμέντ Σαφίκ. Αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης έδειξαν τα γραφεία του Σαφίκ, τελευταίου πρωθυπουργού της κυβέρνησης Μουμπάρακ, να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. Η φωτιά σβήστηκε γρήγορα.

Η έδρα της προεκλογικής εκστρατείας του Σαφίκ βρίσκεται στην περιοχή Ντόκι, στο Κάιρο.

Δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ η φωτιά σβήστηκε γρήγορα χωρίς να υπάρξουν σημαντικές ζημιές.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, εν μέσω διαδηλώσεων κατά των εκλογικών αποτελεσμάτων, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ο Αχμέντ Σαφίκ πέρασε στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Οκτώ άτομα που θεωρήθηκαν ύποπτα για τη φωτιά συνελήφθησαν κοντά στα γραφεία του προεδρικού υποψηφίου.

Μετά τις συλλήψεις, διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα κατά του Αχμέντ Σαφίκ εγκατέλειψαν το σημείο, ενώ υποστηρικτές του έφτασαν στην περιοχή.

Το βράδυ της Δευτέρας, εκατοντάδες άτομα κατευθύνθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ, επίκεντρο των διαδηλώσεων που οδήγησαν στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ τον Φεβρουάριο του 2011.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, επίσης, στην Αλεξάνδρεια, όπου ο Χαμντίν Σαμπάχι ήρθε πρώτος στα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Τη Δευτέρα, η εκλογική επιτροπή της Αιγύπτου επιβεβαίωσε ότι ο Αχμέντ Σαφίκ θα αναμετρηθεί με τον υποψήφιο των Αδελφών Μουσουλμάνων, Μοχάμεντ Μούρσι.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron