Πολιτική
Με Ολάντ - Μέρκελ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός

Με Ολάντ - Μέρκελ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός

  • 23 Μαϊου 2012, 21:12

Πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Γάλλο Πρόεδρο και την Γερμανίδα καγκελάριο είχε ο Παναγιώτης Πικραμμένος, λίγη ώρα πριν την έναρξη των εργασιών της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο κράτησε 20 λεπτά και στη διάρκειά της, ο Φρανσουά Ολάντ δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της βοήθειας της ΕΕ υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Μάλιστα, ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε ότι η κοινοτική βοήθεια θα έπρεπε να είχε δοθεί νωρίτερα και εξέφρασε την ελπίδα να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές στην Ελλάδα. Ο κ. Πικραμμένος, από την πλευρά του, υπέβαλε υπόμνημα στον κ. Ολάντ με τις ελληνικές θέσεις για τα θέματα ανάπτυξης.

Στη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, που διήρκεσε 40 λεπτά, η Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε τη σημασία να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και εξέφρασε την ετοιμότητα της Ευρώπης να στηρίξει τη χώρα μας υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της καγκελαρίας η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και συζητήθηκε η οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ο κ. Πικραμμένος αναφέρθηκε στη δύσκολη κοινωνική κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron