Life Style
Ελλάδα και Κύπρος στον τελικό της Eurovision

Ελλάδα και Κύπρος στον τελικό της Eurovision

  • 23 Μαϊου 2012, 09:22

Πέρασε στον τελικό του Σαββάτου η Ελευθερία Ελευθερίου με το «Aphrodisiac».

Κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου για τη σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς, η Ελλάδα διαγωνίστηκε στο πρώτο μέρος του Α' ημιτελικού στην τρίτη θέση.

Στον Τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, οι έξι από τις οποίες απευθείας – δηλαδή οι "big five" Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία, καθώς και το Αζερμπαϊτζάν, ως διοργανώτρια χώρα. Οι υπόλοιπες είκοσι θέσεις θα καλυφθούν από τις χώρες που θα έρθουν πρώτες στους δύο ημιτελικούς (δέκα από κάθε βραδιά).

Πώς σχολίασε το BBC τις προκρίσεις Ελλάδας και Κύπρου

Με ιδιαιτέρως κολακευτικό τρόπο σχολίασε η παρουσιάστρια του δικτύου BBC την πρόκριση της Ελευθερίας Ελευθερίου και της Ήβης Αδάμου.

Η απεσταλμένη του βρετανικού δικτύου, που κάλυπτε ζωντανά τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision που διεξάγεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν είπε αρχικά για την εκπρόσωπο της Κύπρου Ήβη Αδάμου πως: «είναι πραγματικά εκπληκτική με το "La La Love". Πραγματικά συγχαρητήρια για τη Κύπρο με το πολύ όμορφο κορίτσι».

Για την εκπρόσωπο της Ελλάδας, Ελευθερία Ελευθερίου που πήρε αμέσως μετά την Κύπρο το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό, η παρουσιάστρια του BBC είπε: «Η Ελλάδα στον τελικό. Ένα από τα φαβορί! Δεν προκαλεί έκπληξη η συμμετοχή στον τελικό. Η Ελευθερία Ελευθερίου με το "Aphrodisiac", είναι η ελληνίδα Cheryl Cole (διάσημη βρετανίδα ποπ τραγουδίστρια)».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron