Κοινωνία
Ρολά κατεβάζουν σήμερα τα φαρμακεία

Ρολά κατεβάζουν σήμερα τα φαρμακεία

  • 23 Μαϊου 2012, 07:22

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα φαρμακεία όλης της χώρας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των φαρμακοποιών οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων.

Από σήμερα επίσης, με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Σύλλογου, οι φαρμακοποιοί προχωρούν σε διακοπή εκ νέου της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγινε χθες γνωστό, ο ΠΦΣ απέστειλε εξώδικο προς τον ΕΟΠΥΥ για τα οφειλόμενα προς τους φαρμακοποιούς. [βλ. σχετικά εδώ]

Την Τρίτη η κυβέρνηση κατέθεσε τις προτάσεις της κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση των ζητημάτων του κλάδου των φαρμακοποιών προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα των ασφαλισμένων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Ρουπακιώτης, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χ. Κίττας και ο υπουργός Επικρατείας Α. Αργυρός.

Εκλήθησαν ακόμη και παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντος, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Γ. Κούβαρης και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron