Κοινωνία
Συνεχίζονται την Τετάρτη οι πανελλαδικές εξετάσεις

Συνεχίζονται την Τετάρτη οι πανελλαδικές εξετάσεις

  • 22 Μαϊου 2012, 18:10

Με τέσσερα κρίσιμα μαθήματα γενικής παιδείας, συνεχίζονται την Τετάρτη, 23 Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ ανακοινώνεται εντός της εβδομάδας η λύση που επέλεξε τελικά το υπουργείο Παιδείας για την εξέταση των ειδικών μαθημάτων, η οποία με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε καθοριστεί, «έπεφτε» πάνω στις βουλευτικές εκλογές.

Ετσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, οι εξετάσεις που επρόκειτο να αρχίσουν το Σάββατο 16 Ιουνίου, μια ημέρα δηλαδή πριν από τις εκλογές, θα ξεκινήσουν τελικά την Παρασκευή 15 Ιουνίου και τα σχολεία θα παραδοθούν νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας για την προετοιμασία τους ενόψει των εκλογών.

Την πρώτη ημέρα εξέτασης των ειδικών μαθημάτων που τελικά θα είναι πιθανότατα η 15η Ιουνίου, οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στα Αγγλικά (περίπου 12.000 υποψήφιοι). Με βάση τον προγραμματισμό τη δεύτερη ημέρα των ειδικών μαθημάτων οι υποψήφιοι πρόκειται να εξεταστούν στο ειδικό μάθημα Αρμονία (πέρυσι διαγωνίσθηκαν λιγότεροι από 1.000 μαθητές). Αυτή η εξέταση επρόκειτο να γίνει τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, αλλά τώρα αναμένεται να μετατεθεί για την επομένη, Τρίτη 19 του ίδιου μήνα. Αναλόγως θα μετατεθούν όλα τα επόμενα μαθήματα κατά μια ημέρα, ώστε τελικά να ολοκληρωθούν στις 24 και ότι στις 23 Ιουνίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί με τα γαλλικά και τα ιταλικά.

Κατά τα άλλα, την Τετάρτη οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ εξετάζονται στα μαθήματα γενικής παιδείας Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.

Την Τρίτη στις εξετάσεις των επαγγελματικών λυκείων παρατηρήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μια καθυστέρηση στη λήψη των θεμάτων σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα της βόρειας Ελλάδας, όπου τέθηκε σε ισχύ το εφεδρικό σύστημα αποστολής των θεμάτων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron