Οικονομία
Oι ηγέτες της G8 θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη

Oι ηγέτες της G8 θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη

  • 22 Μαϊου 2012, 09:30

Όλοι οι ηγέτες στη Σύνοδο των G8 εξέφρασαν την επιθυμία τους να δουν την Ελλάδα να παραμένει στην ευρωζώνη, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο του NATO στο Σικάγο. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της επανακεφαλοποίησης των τραπεζών στην Ευρώπη και σημείωσε ότι χρειάζονται «τείχη προστασίας» για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης. Σημείωσε ότι η ευρωζώνη πιστεύει ότι η κατάσταση είναι ακόμα πιο επείγουσα σήμερα από ό,τι ήταν 2,5 χρόνια πριν.

«Το σημαντικότερο είναι η Ευρώπη να αναγνωρίσει ότι το ευρώ σημαίνει κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα και πρέπει να υπάρξει ένας αποτελεσματικότερος συντονισμός ως προς τη νομισματική και χρηματοπιστωτική πολιτική, από την μία πλευρά, και ως προς την ανάπτυξη γενικά, από την άλλη», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα έχει συνέπειες εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Για καλή συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας έκανε λόγο η Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι υπολογίζει σε αυτήν προκειμένου να βρεθούν λογικές λύσεις στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν στις Βρυξέλλες για την κρίση στην ευρωζώνη.

«Θα έλεγα ότι συνεχίζεται η καλή συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας», είπε στους δημοσιογράφους η Γερμανίδα καγκελάριος στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, χωρίς ωστόσο να αποκλείει να υπάρξουν αποκλίνουσες θέσεις στις ευρωπαϊκές συνομιλίες.

«Εργάζομαι προς την κατεύθυνση της επίτευξης των λογικών λύσεων και έχω την αίσθηση ότι το ίδιο κάνει και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ», κατέληξε.

Τη συμπαράσταση της Γερμανίας στην Ελλάδα εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Πέτρο Μολυβιάτη στο Σικάγο.

«Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ως προς τις προθέσεις της Γερμανίας, η οποία επιθυμεί να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κρίσης», υπογράμμισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον υποστήριξε ότι δεν έχουν γίνει αρκετά μέχρι τώρα, ώστε να επιλυθεί αποφασιστικά η κρίση στην ευρωζώνη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron