Πολιτική
ΠΑΣΟΚ: Δεν τίθεται ζήτημα δημοψηφίσματος

ΠΑΣΟΚ: Δεν τίθεται ζήτημα δημοψηφίσματος

  • 18 Μαϊου 2012, 21:40

Η διενέργεια δημοψηφίσματος ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων και όχι στην αρμοδιότητα της ΕΕ ή κυβερνήσεων άλλων κρατών-μελών, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το περιεχόμενο της συνομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Προστίθεται μάλιστα ότι το ζήτημα στην Ελλάδα δεν είναι η παραμονή ή όχι στο ευρώ, αλλά η οριστική έξοδος από την κρίση και η αποκατάσταση της ουσιαστικής ισοτιμίας της χώρας μέσα στην Ευρώπη με ασφάλεια και με χειρισμούς που ανακόπτουν την ύφεση και την ανεργία, προστατεύουν τα εισοδήματα, ιδίως τα χαμηλά και μεσαία και δίνουν προοπτική και αισιοδοξία.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι για την ανάγκη να συγκροτηθούν και να εφαρμοστούν ολοκληρωμένες ευρωπαϊκές πολιτικές στήριξης της ανάπτυξης και καταπολέμησης της ανεργίας έχουν ληφθεί σαφείς αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2011.

Άρα σημασία έχει αυτές οι πολιτικές εξαγγελίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνουν άμεσα πράξη, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, προστίθεται.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron