Πολιτική
Διαψεύδει η Μέρκελ την πρόταση για δημοψήφισμα στην Ελλάδα

Διαψεύδει η Μέρκελ την πρόταση για δημοψήφισμα στην Ελλάδα

  • 18 Μαϊου 2012, 21:22

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, «ειδήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η καγκελάριος πρότεινε στον Έλληνα πρόεδρο της δημοκρατίας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι λάθος». [βλ. σχετικά εδώ]

Η ίδια εκπρόσωπος αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα του «Βήματος» αν η κυρία Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε «σκέψεις», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου στον Κάρολο Παπούλια για το θέμα, ή αν έγινε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση γι' αυτό.

Η κυρία Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες».

Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron