Πολιτική
Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα μεταβεί ο Μολυβιάτης

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα μεταβεί ο Μολυβιάτης

  • 17 Μαϊου 2012, 21:00

Με τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι είναι υπηρεσιακή, θα αντιμετωπίσει «κατά τρόπο αποτελεσματικό» οποιαδήποτε απειλή ανακύψει κατά τη θητεία της επέστρεψε στο Yπουργείο Εξωτερικών ο Πέτρος Μολυβιάτης.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών (2004 - 2006) κατά την πρώτη κυβερνητική θητεία του Κώστα Καραμανλή αναμένεται να αξιοποιήσει την πολυετή εμπειρία του στην πρώτη του αποστολή: την Παρασκευή το μεσημέρι αναχωρεί για το Σικάγο, όπου θα εκπροσωπήσει, μαζί με τον υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας Φρ. Φράγκο, τη χώρα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ την Κυριακή και τη Δευτέρα (20-21 Μαϊου).

Στο πλευρό του νέου υπουργού βρέθηκαν και δύο πρόσωπα γνωστά από το παρελθόν τους στο υπουργείο. Πρόκειται για την κόρη του, την κυρία Λώρα Μολυβιάτη, η οποία ανέλαβε επικεφαλής του γραφείου του, αλλά και τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκο που λόγω και της μακρόχρονης σχέσης εμπιστοσύνης με τον κ. Μολυβιάτη (είχε υπάρξει εκπρόσωπος Τύπου στην προηγούμενη θητεία Μολυβιάτη στο ΥΠΕΞ) εκλήθη να συνδράμει με την εμπειρία του, τη γνώση των θεμάτων και την επαφή του με τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων.

Κατά την παράδοση - παραλαβή στο υπουργείο Εξωτερικών, ο απερχόμενος υπουργός και αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας έκανε ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του. Στάθηκε ιδιαίτερα στο Σκοπιανό, έπειτα και από τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης με την οποία η Ελλάδα βρέθηκε να έχει παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008. Το «κεκτημένο του Βουκουρεστίου» θα είναι αυτό που θα επιδιώξει να διασφαλίσει ο κ. Μολυβιάτης στο Σικάγο.

Ο κ. Μολυβιάτης είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών κ. Γκίντο Βεστερβέλε, κατόπιν πρωτοβουλίας του δευτέρου. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ενώ ο κ. Βεστερβέλε προσκάλεσε τον κ. Μολυβιάτη να επισκεφθεί το Βερολίνο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron