Πολιτική
Καμμένος: Ευρώπη των λαών ή των τραπεζών;

Καμμένος: Ευρώπη των λαών ή των τραπεζών;

  • 17 Μαϊου 2012, 17:10

«Κερδίσαμε την πρώτη μάχη, πάμε για να κερδίσουμε τη δεύτερη. Αυτή τη φορά δεν στοχεύουμε σε διψήφιο ποσοστό, αλλά στο να είμαστε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του σε ξενοδοχείο της Χαλκίδας.

Εμείς, τόνισε, δεν παίρνουμε εντολές από τραπεζίτες, αλλά από τα μάτια των παιδιών μας και θα αντισταθούμε στην παράδοση της Ελλάδας.

Σήμερα, συνέχισε, δώσαμε όρκο στου νόμους του ελληνικού κράτους, αλλά για να υπάρχει κράτος πρέπει να υπάρχει εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα και για να υπάρχουν αυτά, πρέπει να υπάρχει μία ελληνική κυβέρνηση με εντολή του ελληνικού λαού.

Ο λαός στις 6 Μαΐου είπε όχι στο μνημόνιο, όχι στην κατοχή και ανέτρεψε τη μεταπολίτευση του '74, παρά τη λάσπη και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δεχθήκαμε και τον αποκλεισμό μας από σχεδόν όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Κατά την ομιλία του, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε επίσης ότι τις επόμενες μέρες πολλά κινήματα πολιτών θα συστρατευθούν με τους Ανεξάρτητους Πολίτες για τις εκλογές του Ιουνίου.

Εν όψει των νέων εκλογών, και αφού σημείωσε πως «έχουν πέσει όλες οι μάσκες» εξαπέλυσε βολές κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μνημονιακό κόμμα και έχει καταρρεύσει. Για τη ΝΔ σημείωσε πως ο κ. Αντώνης Σαμαράς έβαλε ταφόπλακα σε ένα παραδοσιακό κόμμα και «έφτασε στο σημείο να κάνει προσκλητήριο σε όλες τις μνημονιακές δυνάμεις». Μάλιστα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι τολμά να βάζει στην πολιτική συζήτηση τη λέξη δραχμή. «Δεν υπάρχει καμία διαδικασία στην Ευρωζώνη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή» σημείωσε.

Σημείωσε ακόμη πως το ερώτημα των επόμενων εκλογών δεν θα είναι «ευρώ ή εθνικό νόμισμα» αλλά «Ευρώπη των λαών ή Ευρώπη των τραπεζών» και κατηγόρησε την ΝΔ υποστηρίζοντας ότι εκπροσωπεί την Ευρώπη των τραπεζιτών, ενώ τάχθηκε εκ νέου υπέρ της καταγγελίας του Μνημονίου.

«Η μόνη δύναμη που θα συγκρουστεί με τους τραπεζίτες είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε σαφείς θέσεις για το τι θα κάνουμε τις πρώτες μέρες στα οικονομικά, και θα προχωρήσουμε σε καταγγελία του επαχθούς και επονείδιστου χρέους μέσα στις πρώτες μέρες διακυβέρνησης», είπε ο κ. Καμμένος.

Δεν κατεβαίνουμε στις εκλογές για να γίνουμε αντιπολίτευση, πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι τα ποσοστά που θα κερδίσει το κόμμα του θα είναι μεγαλύτερα από αυτά των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγόρησε ότι ενώ αρχικά μιλούσε για καταγγελία του μνημονίου, μετά μίλησε για αναδιαπραγμάτευσή του: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την αντιμνημονιακή ρητορική του» συνέχισε και επισήμανε πως κύριος αντίπαλός του είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ ανέφερε πως τα δύο κόμματα έχουν τεράστιες διαφορές και στην οικονομική πολιτική.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron