Πολιτική
Γιαννίτσης: Δεν θέλω να είμαι μέρος της πορείας που έχει πάρει ο τόπος

Γιαννίτσης: Δεν θέλω να είμαι μέρος της πορείας που έχει πάρει ο τόπος

  • 17 Μαϊου 2012, 15:35

Την αγωνία τους για την πορεία του τόπου εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Εσωτερικών, τόσο ο απερχόμενος υπουργός Τάσος Γιαννίτσης όσο και ο νυν κ. Αντώνιος Μανιτάκης.

Ο κ. Γιαννίτσης αποκάλυψε ότι του προτάθηκε να παραμείνει στο υπουργείο ή ν' αναλάβει άλλο κυβερνητικό πόστο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά αρνήθηκε. Ο λόγος, όπως εξήγησε, είναι ότι η «συλλογική πορεία που έχουμε πάρει μοιάζει με μία απομαγνητισμένη πυξίδα. Σε μία τέτοια πορεία δεν θα πάρω μέρος».

Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε τη σημαρινή φάση. «Να επανενεργοποιηθεί η πυξίδα», τόνισε χαρακτηριστικά. «Να μπούμε σε μία πορεία όπου ως σύνολο θα ξέρουμε τι θέλουμε, πού πάμε και πώς πάμε».

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών κ. Μανιτάκης, αφού εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του κ. Γιαννίτση, τόνισε ότι «μου δίνει κουράγιο γιατί με δισταγμό ανέλαβα, γνωρίζοντας τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, την πολιτική αβεβαιότητα και την πρόσφατη κυβερνητική αστάθεια». «Πιστεύω ότι θα τα υπερβούμε», επισήμανε, «γιατί έχουμε ασφαλιστική δικλείδα την παράδοση δύο αιώνων κοινοβουλευτικού πολιτεύματος».

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι θα κάνει ο,τι είναι δυνατόν για να έχουμε εκλογές καλές και άψογες όπως οι εκλογές της 6ης Μαίου, σε κλίμα ευταξίας, ευπρέπειας και σεβασμού των κανόνων του κοινοβουλευτικού παιχνιδιού. «Τα κόμματα θα δείξουν πολιτική υπευθυνότητα», υπογράμμισε.

Για την γενικότερη κατάσταση της χώρας ο κ. Μανιτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά. «Αν και με ένα σφίξιμο στην καρδιά, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και η Πολιτεία θα βρεί σταθερότητα και με αίσθημα συλλογικής ευθύνης θα αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα προβλήματα».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron