Οικονομία
"Ομπρέλα" 14 δισ. ευρώ για την Intralot

"Ομπρέλα" 14 δισ. ευρώ για την Intralot

  • 17 Μαϊου 2012, 09:14

«Ακόμη είμαστε σε θέση να χτυπάμε τις πόρτες ξένων τραπεζών και να δανειζόμαστε με χαμηλό κόστος. Αυτό το προνόμιο για ελληνική εταιρεία θα πρέπει να το διαφυλάξουμε θωρακίζοντας περαιτέρω τον ισολογισμό μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, η συνέχιση επίτευξης θετικών ταμειακών ροών θα συμβάλει στην αδιάλειπτη χρηματοδότηση της εταιρείας που φιγουράρει στην πρώτη θέση των πωλήσεων και στη δεύτερη θέση των κερδών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως.

«Θα επικεντρωθούμε εκ νέου στην καινοτομία που μας καθιέρωσε, ώστε με λίγα λεφτά να βγάζουμε πολλαπλάσια έσοδα, θα κινηθούμε πιο συντηρητικά με το επενδυτικό μας πλάνο και ταυτόχρονα θα αναζητήσουμε νέες ευκαιρίες στην αγορά τυχερών παιχνιδιών όπως είναι η απελευθέρωση των αγορών και οι ιδιωτικοποιήσεις λοταριών», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Intralot περιγράφοντας τη στρατηγική του ελληνικού πολυεθνικού ομίλου για το άμεσο μέλλον.

Ερωτηθείς από μετόχους για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή ο κ. Αντωνόπουλος επεσήμανε ότι ο όμιλος δεν θα έχει πρόβλημα με τη διαχείριση των εσόδων του αφού σήμερα εισπράττει σε 15 διαφορετικά νομίσματα αλλά σίγουρα η δραχμή θα αποτελέσει απειλεί για τη διαχείριση των δανείων της εταιρείας που έχουν συναφθεί σε ευρώ.

Η Ιntralot φέτος κλείνει 20 χρόνια ζωής. «Μεγαλώσαμε γρήγορα χάρη στο ελληνικό μυαλό και στην καινοτομία των προϊόντων μας. Είμαστε η πρώτη μη αμερικανική εταιρεία που κέρδισε διαγωνισμό στις ΗΠΑ. Το 2011 είχαμε έσοδα 1,2 δισ. ευρώ (πρώτη εταιρεία στον κλάδο παγκοσμίως) και λειτουργικά κέρδη 80 εκατ. ευρώ (δεύτερη στον κλάδο). Πλέον το 94% των εσόδων μας προέρχεται από το εξωτερικό. Τα τελευταία έξι χρόνια συμμετείχαμε σε όλους τους διεθνείς διαγωνισμούς για προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού ή τη διαχείριση των λοταριών. Κερδίσαμε 24 σε σύνολο 41 ή ποσοστό 59%», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot επιχειρώντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή.

Στο τέλος του 2011, το ανεκτέλεστο έργο της Intralot ήταν 14,1 δισ. ευρώ. Δηλαδή για τα επόμενα 10 χρόνια ο τζίρος της Intralot χωρίς την ανάληψη νέων έργων μπορεί να ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ ετησίως.

Η εταιρεία έχει παρουσία σε 53 χώρες, μέσω 65 θυγατρικών και απασχολεί 5.500 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 1.000 στην Ελλάδα.

H συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,003535 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό 0,002652 ευρώ ανά μετοχή), η πληρωμή του οποίου θα αρχίσει στις 28 Μαΐου αλλά και την αγορά ιδίων μετοχών έως το 10% του μετοχικού κεφαλαίου εντός των επομένων 24 μηνών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron