Κοινωνία
Πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης για προσέλκυση φοιτητών από το Ισραήλ

Πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης για προσέλκυση φοιτητών από το Ισραήλ

  • 16 Μαϊου 2012, 21:55

Πρωτοβουλία για την προσέλκυση φοιτητών από το Ισραήλ, αλλά και από άλλες χώρες της Μεσογείου αναλαμβάνουν από κοινού ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το ΑΠΘ. Σε συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο Αντιδημάρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο και τον Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Γιάννη Παντή, καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες κοινών προγραμμάτων, ενώ αποφασίστηκε εκπρόσωποι των δύο φορέων να επισκεφτούν το Ισραήλ τον ερχόμενο Ιούλιο.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η αδελφοποίηση του ΑΠΘ με πανεπιστημιακά ιδρύματα του Ισραήλ, που προετοιμάζουν οι Πρυτανικές Αρχές από κοινού με τη δημοτική Αρχή, σε μια προσπάθεια ανάδειξης των θεσμών και της σύγχρονης ταυτότητας της Θεσσαλονίκης.

Σε τελικό στάδιο, εξάλλου, βρίσκεται η φιλοτέχνηση από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Ισραήλ μνημείου του Ολοκαυτώματος, το οποίο θα τοποθετηθεί εντός του ΑΠΘ, όπου παλαιότερα βρίσκονταν τα εβραϊκά κοιμητήρια.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron