Πολιτική
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει το θερμόμετρο και στις φοιτητικές εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει το θερμόμετρο και στις φοιτητικές εκλογές

  • 16 Μαϊου 2012, 18:45

Σε φορτισμένο κλίμα λόγω των πολιτικών εξελίξεων, αλλά μόνο για τους φοιτητές που ασχολούνται ενεργά με τον συνδικαλισμό, διεξάγονται σήμερα οι φετινές φοιτητικές εκλογές.

Όλες οι παρατάξεις δηλώνουν ότι αναμένουν άνοδο ποσοστών, πάντως για μια ακόμα χρονιά δεν διαφαίνεται πιθανότητα να εκδοθούν κοινά αποδεκτά αποτελέσματα, καθώς οι φοιτητικές παρατάξεις δεν προσπάθησαν καν να έρθουν σε συνεννόηση για το θέμα αυτό.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν η παράταξη ΑΡΕΝ του ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανίσει μεγάλη άνοδο όπως αναμένει, αν η ΔΑΠ θα διατηρήσει για πολλοστή χρονιά την πρώτη της θέση και αν η ΠΑΣΠ θα κατορθώσει να μην υποστεί μεγάλο πλήγμα, παρότι έχει διασπαστεί σε αρκετές σχολές.

Επίσης οι παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΕΑΑΚ) και του ΚΚΕ (Πανσπουδαστική ΚΣ) προσδοκούν άνοδο της δυναμικής τους.

Η Αριστερή Ενότητα, η οποία στις περσινές εκλογές ήταν πέμπτη, προσδοκά να αυξήσει σημαντικά τη δύναμή της από το 5%. Είναι ενδεικτικό το κεντρικό της σύνθημα: "Τίποτα το ίδιο από δω και μπρος, την ιστορία τη γράφει ο λαός".

Οι φοιτητικές παρατάξεις της ΝΔ (ΔΑΠ) και του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ), που πέρυσι είχαν αναδειχθεί πρώτη και δεύτερη δύναμη αντίστοιχα, ελπίζουν να συγκρατήσουν τα ποσοστά τους σε αντίθεση με τα μητρικά τους κόμματα, ειδικά η ΠΑΣΠ της οποίας οι επιλογές έρχονται συχνά σε πλήρη αντίθεση με τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, όπως λ.χ. στο θέμα εφαρμογής του νόμου - πλαισίου. Ωστόσο αυτό μπορεί φέτος να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση καθώς η δυναμική της ΔΑΠ δείχνει να υποχωρεί, ενώ η ΠΑΣΠ έχει να ανταγωνιστεί σε ορισμένα ιδρύματα μία νέα παράταξη που δημιουργήθηκε από πρώην μέλη της, το Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron