Κοινωνία
Στο έλεος των κακοποιών τα Γιάννενα

Στο έλεος των κακοποιών τα Γιάννενα

  • 16 Μαϊου 2012, 13:50

117 κιλά κάνναβης μετέφεραν οι δύο άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν στην περιοχή των Ιωαννίνων, ενώ στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκαν οι δράστες ληστείας εις βάρος ηλικιωμένης -

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων συνέλαβαν στην περιοχή Βροντισμένη δύο άτομα, ηλικίας 52 και 57 ετών, με την κατηγορία ότι εισήγαγαν στην Ελλάδα και κατείχαν περισσότερα από 117 κιλά κάνναβης.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. τους εντόπισαν έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών.

Οργανώθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη τους στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Β΄ Δελβινακίου.

Την Τρίτη το βράδυ το όχημα στο οποίο επέβαιναν τα δύο άτομα εντοπίστηκε στην Επαρχιακή Οδό Παρακάλαμου - Κουκλιών. Οι αστυνομικοί τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο, ωστόσο ο οδηγός δεν σταμάτησε και επιχείρησε να διαφύγει αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα στη Βροντισμένη Ιωαννίνων και συνέλαβαν τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο καθώς και στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις σάκοι, που περιείχαν 110 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 117 κιλών και 885 γραμμαρίων καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο ημεδαποί θα οδηγηθούν την Τετάρτη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ακόμη όπως προέκυψε, σε βάρος του 52χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ιωαννίνων, καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις για υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εξιχνιάστηκε ληστεία εις βάρος ηλικιωμένης

Εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς ληστεία που είχε γίνει πριν από περίπου δυο μήνες σε βάρος 79χρονης στο χωριό Λάζαινα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Ιωαννίνων.

Δράστες, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ένας 20χρονος και ένας 18χρονος οι οποίοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του Δήμου, μπήκαν στην οικία της ηλικιωμένης και αφού την ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Κατά την διάρκεια έρευνας που έκαναν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά έφτασαν στα ίχνη των δραστών και μετά από εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους συνελήφθησαν.

Οι νεαροί θα οδηγηθούν στην Ανακρίτρια Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron