Οικονομία
Μπαρουέν: Να διαφυλαχθεί η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ

Μπαρουέν: Να διαφυλαχθεί η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ

  • 15 Μαϊου 2012, 11:45

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα αποκτήσει σταθερή κυβέρνηση και θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της τάχθηκε ο Φρανσουά Μπαρουέν, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Συγκεκριμένα, ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας υποστήριξε πως θα «πρέπει να διαφυλαχθεί η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη», προειδοποιώντας ωστόσο ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει μία σταθερή κυβέρνηση και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. «Εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση, εάν η αστάθεια συνεχισθεί, το θέμα θα γίνει περισσότερο ευαίσθητο», εκτίμησε.

Ο κ. Μπαρουέν χαρακτήρισε πάντως «απορροφήσιμο» από τα γαλλικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα το ρίσκο μιας αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αν και εξέφρασε την ανησυχία του για την απειλή της μετάδοσης που θα σημαίνει η έξοδος της χώρας από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα . «Αυτό θα δημιουργούσε πνεύμα αμφιβολίας και δυσπιστίας στους επενδυτές», ανέφερε.

Μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, είπε, θα κόστιζε στη Γαλλία 50 δισ. ευρώ, «εκτός των τίτλων που κατέχουν οι τράπεζες και των ασφαλειών που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron