Οικονομία
Νέα σύμβαση με μειώσεις 18% - 20% προτείνουν οι ξενοδόχοι

Νέα σύμβαση με μειώσεις 18% - 20% προτείνουν οι ξενοδόχοι

  • 12 Μαϊου 2012, 20:16

Μείωση βασικών μισθών κατά 18% και επιδομάτων κατά 20% περιλαμβάνει η πρόταση της ΠΟΞ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων) για τη νέα σύμβαση εργασίας του κλάδου.

«Επιεικώς απαράδεκτη και προκλητική», χαρακτηρίζει την πρόταση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον τουρισμό και τα επισιτιστικά επαγγέλματα, η οποία προχωρεί σε κινητοποιήσεις. Η εργοδοτική πλευρά προτείνει ανατροπές σε θεσμικό επίπεδο, όπως:

α) Συρρίκνωση της απασχόλησης των εποχικώς εργαζομένων με καταληκτική ημερομηνία επαναπρόσληψης για όλη τη χώρα τη 10η Ιουνίου.

β) Επαναπροσδιορισμός της αποζημίωσης απόλυσης των εποχικών στο 60% της νόμιμης αποζημίωσης.

γ) Διευθέτηση χρόνου εργασίας με υπέρβαση του 8ώρου κατά 2 ώρες και αντ' αυτού πρόβλεψη χορήγησης ρεπό, αντί για μειωμένο ωράριο.

δ) Διατήρηση του πενθημέρου αλλά χορήγηση ρεπό σε μη συνεχόμενες ημέρες.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον τουρισμό και τα επισιτιστικά επαγγέλματα, «η πρόταση σύμβασης των ξενοδόχων είναι πρόταση επισφράγισης μιας πλήρους εργασιακής απορρύθμισης που θα προσθέσει περαιτέρω ασφυξία στην κοινωνική ασφάλιση, αλλά και θα συμβάλει στην αδυναμία κατανάλωσης, την ύφεση και την ανεργία και στα ανυπέρβλητα προβλήματα επιβίωσης των εργαζομένων».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron