Ρεπορτάζ
Μόνο την κάλπη "βλέπει" πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ

Μόνο την κάλπη "βλέπει" πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ

  • 12 Μαϊου 2012, 09:20

Αναδιατάσσουν την τακτική τους στην Κουμουνδούρου, με στόχο να κερδίσουν την πρώτη θέση, μετά και τη δημοσιοποίηση της πρώτης μετεκλογικής δημοσκόπησης - Μπαράζ συνεντεύξεων Τσίπρα σε διεθνή ΜΜΕ

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασε εδώ και μία εβδομάδα την τακτική που θα ακολουθήσει, καθώς γνώριζαν ότι ελάχιστα περιθώρια υπάρχουν για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Με τον αέρα και της πρώτης δημοσκόπησης που είδε προχθές το φως της δημοσιότητας (έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση), τα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναδιάταξαν την επικοινωνιακή τακτική τους θέτοντας ως κεντρικό στόχο όχι μόνο να είναι οι νικητές των επαναληπτικών εκλογών, αλλά να συγκεντρώσουν εκλογικά ποσοστά τα οποία δεν θα αμφισβητούν την ηγεμονία της ευρύτερης Αριστεράς στο πολιτικό σκηνικό.

Είναι ενδεικτικό του... ιού αυτοδυναμίας που χτύπησε τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νίκη και την επιτυχία της 6ης Μαΐου ότι από προχθές, και μετά τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης της Marc, άναψε το «πράσινο φως» από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για να πραγματοποιηθούν 65 ανοιχτές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Σημειώνεται ότι τα εκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του κεντρικού στα Προπύλαια, δεν ξεστήθηκαν μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, συνεχίζοντας να λειτουργούν όπως και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Οι χειρισμοί της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκαν με την ανάληψη της εντολής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, καθώς σχεδίασαν όχι μόνο να συναντηθούν και με τα εκτός του Κοινοβουλίου κόμματα, αλλά και με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.

Μέσα σ' αυτό το θερμό πολιτικό κλίμα, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διαβάζει και μελετά τις δηλώσεις της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Γερμανίας, οι οποίες αναμένεται να τεθούν στην ατζέντα και της προεκλογικής περιόδου, εάν τελικά διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές.

Μάλιστα στις πολλαπλές συνεντεύξεις που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως στο δίκτυο CΝBC, χαρακτήρισε «καταστροφική μία έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη». Επεσήμανε δε ότι θα κάνει το καλύτερο για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. «Διαφωνώ εντελώς με το Μνημόνιο», δήλωσε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι «η περαιτέρω λιτότητα θα μας καταστήσει τριτοκοσμική χώρα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Στο Associated Press, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι τα μέτρα λιτότητας για τη διάσωση της Ελλάδας είναι πολύ σκληρά και πρέπει να αλλάξουν, τονίζοντας ότι μια συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας θα οδηγήσει σε κατακερματισμό την Ευρωζώνη και πως εμποδίζοντας την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα τίθεται σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή της Ευρώπης.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτούν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους. Μιλώντας στον Real FM, ο Γιάννης Δραγασάκης διευκρίνισε ότι «στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή να βγούμε και μονομερώς να πούμε ότι διαγράφουμε το χρέος. Αυτό που θα γίνει είναι μια επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου έκανε λόγο για καταγγελία των όρων των δανειακών συμβάσεων, σημειώνοντας με έμφαση ότι «δεν είμαστε ημίτρελοι να θεωρούμε ότι μια χώρα που τη βγάλανε έξω από τις αγορές δεν έχει την ανάγκη του δανεισμού».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron