Πολιτική
Άκαρπη και η νέα συνάντηση Βενιζέλου - Τσίπρα

Άκαρπη και η νέα συνάντηση Βενιζέλου - Τσίπρα

  • 11 Μαϊου 2012, 20:07

Με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί και την Τετάρτη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που είχε λάβει ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αυτήν την φορά η συνάντησή τους κράτησε γύρω στα 50 λεπτά, αλλά απέβη, ως φαίνεται, το ίδιο άκαρπη.

"Αν επαναληφθούν οι εκλογές τι θα αλλάξει;"

Σκληρός προς τον κ. Τσίπρα και την άρνησή του να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση με όρο την παραμονή της χώρας στο ευρώ εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωσή του στην οποία προχώρησε αμέσως μετά την άκαρπη συνάντηση, δεύτερη κατά σειρά μέσα σε τρεις ημέρες, που είχε με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα

Αναφερόμενος στον κ. Αντώνη Σαμαρά και τον κ. Φώτη Κουβέλη είπε πως από τις συζητήσεις τους προκύπτει ότι υπάρχει κοινός τόπος για τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης με όρο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και πως η μόνη προϋπόθεση για την επίτευξη του σχηματισμού της είναι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αύξηση του ποσοστού ενός κόμματος συνεπάγεται και αυξημένη ευθύνη προς τους ψηφοφόρους του» είπε ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην στάση του κ. Τσίπρα.

"Ο κ. Βενιζέλος ας αφήσει την καραμέλα περί δραχμής γιατί ήδη έχει λιώσει"

Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο, δεύτερη μέσα σε τρεις ημέρες στο πλαίσιο των διαδοχικών διερευνητικών εντολών στα τρία πρώτα κόμματα.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε και στη σημερινή 2η συνάντησή μας, κυβέρνηση με τη συμμετοχή μας που όμως θα σημάνει στήριξη του μνημονίου. Την άρνηση σε μία τέτοια κυβέρνηση δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει δώσει ο ελληνικός λαός από το βράδυ της Κυριακής με το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο κ. Βενιζέλος ας αφήσει την καραμέλα περί δραχμές, έχει ήδη λιώσει. Ελπίζω ο Κουβέλης να μείνει σταθερός στη θέση του ότι δε θα συμμετάσχει και δε θα στηρίξει μία τέτοια κυβέρνηση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron