Media
Πίεση για παύση χρηματοδότησης

Πίεση για παύση χρηματοδότησης

  • 10 Μαϊου 2012, 10:46

Πάμπολλοι Γερμανοί πολιτικοί, σε συνεντεύξεις τους στον γερμανικό Τύπο, ζητούν να παγώσει άμεσα η καταβολή της επόμενης δόσης, που πρόκειται να δοθεί σήμερα μειωμένη κατά 1, 2 δισ. ευρώ. Στην εφημερίδα Die Welt o Μάρκους Φέρμπερ, εμπειρογνώμων σε θέματα Ευρώπη από το Χριστιανοκοινωνικό Kόμμα, ζήτησε να σταματήσει άμεσα η χορήγηση της επόμενης δόσης.

«Πριν η χώρα πάρει κι άλλους πόρους από το πακέτο διάσωσης, θα πρέπει να αποκατασταθούν συνθήκες σταθερότητες που να εξασφαλίζουν τη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας», είπε ο Φέρμπερ. Ο υπουργός Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ, από το ίδιο κόμμα, υπογράμμισε στη Rheinische Post ότι οι προϋποθέσεις χορήγησης της βοήθειας είναι σαφείς και συγκεκριμένες και σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν τότε η Γερμανία δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αποδέσμευση του ποσού που της αναλογεί.

O Μάρκους Μάιστερ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανικών Κομμάτων, είπε στην ίδια εφημερίδα: «Tο εννοούμε σοβαρά, χωρίς εφαρμογή του Mνημονίου και της δανειακή σύμβασης δεν θα υπάρξει συνέχιση της βοήθειας στην Ελλάδα».

Αλλά και ο Κάρστεν Σνάιντερ από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να ακυρώσει το έμβασμα προς την Ελλάδα «αν εννοεί στα σοβαρά τις απειλές της».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron