Πολιτική
Οικολόγοι Πράσινοι: Αναπόφευκτες οι νέες εκλογές

Οικολόγοι Πράσινοι: Αναπόφευκτες οι νέες εκλογές

  • 10 Μαϊου 2012, 07:00

Την εκτίμηση ότι σύντομα θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές έκαναν οι Οικολόγοι Πράσινοι σημειώνοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης του Μνημονίου, δεν έδωσε ωστόσο κυβερνητική προοπτική.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζεται ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί ένα κυβερνητικό σχήμα το οποίο θα αναιρεί τις μνημονιακές πολιτικές με βάση την παρούσα σύνθεση της Βουλής.

Σύμφωνα με τους Οικολόγους Πράσινους, ο πραγματικός ορίζοντας της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η διερευνητική εντολή αλλά οι αναμενόμενες νέες εκλογές και η επόμενη Βουλή. Χαρακτήρισαν «θολή» την ουσία του περιεχομένου της πρότασης και περιμένουν να διευκρινιστούν τα κρίσιμα σημεία όπως η καταγγελία του Μνημονίου.

Επισήμαναν ότι είναι ανοικτοί σε προγραμματικό διάλογο για συγκρότηση εναλλακτικής κυβερνητικής πλειοψηφίας μετά τις πιθανές επαναληπτικές εκλογές.

Τέλος, αναφερόμενοι στον εκλογικό νόμο, υποστήριξαν ότι είναι επείγουσα η αλλαγή του από την παρούσα Βουλή ώστε οι επαναληπτικές εκλογές να γίνουν με απλή αναλογική.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron