Οικονομία
Εκπαιδευτικοί: Προκλητική η απάντηση Μπαμπινιώτη

Εκπαιδευτικοί: Προκλητική η απάντηση Μπαμπινιώτη

  • 08 Μαϊου 2012, 21:50

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με το Υπουργείο Παιδείας, για την μισθολογική και βαθμολογική εξομοίωσή τους με τους συναδέλφους τους στο Δημόσιο. [βλ. σχετικά εδώ]

Με νέα ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών χαρακτηρίζει προκλητική την απάντηση του υπουργού Παιδείας, ότι δηλαδή με την εν λόγω γνωμοδότηση εξομοίωσης προστατεύονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από τον κίνδυνο της υπαγωγής τους σε ατομικές συμβάσεις εργασίας.

«Το θράσος περισσεύει από τους εκπροσώπους της παρασιτικής πολιτικής τάξης η οποία, λίγο πριν καταρρεύσει υπό το βάρος της λαϊκής οργής, επιχειρεί να κάνει τα τελευταία πλουσιοπάροχα δώρα στις πανίσχυρες οικονομικές ολιγαρχίες που το στήριζαν», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Η Ομοσπονδία θα καταθέσει την Πέμπτη 9 Μαΐου μηνυτήρια αναφορά εναντίον του υπουργού Παιδείας για παράβαση καθήκοντος.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Παιδείας τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι ο νόμος 4024/2011 για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο εφαρμόζεται ήδη από τον Δεκέμβριο του 2011 σε όλα ανεξαιρέτως τα ιδιωτικά σχολεία.

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης προσθέτει ότι εξακολουθεί στην πράξη να παρέχονται στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς επιπρόσθετες αμοιβές, οι οποίες σε αρκετά σχολεία εξισώνονται με το ύψος των αποδοχών που λάμβαναν οι εκπαιδευτικοί πριν από την ψήφιση του νόμου.

Διαβάστε επίσης: Μπαμπινιώτης: Διασφαλίζονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron