Οικονομία
Σουλτς: Δεν τίθεται σε επαναδιαπραγμάτευση η δημοσιονομική σταθερότητα

Σουλτς: Δεν τίθεται σε επαναδιαπραγμάτευση η δημοσιονομική σταθερότητα

  • 08 Μαϊου 2012, 21:45

Απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της δημοσιονομικής σταθεροποίησης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος προτίθεται να μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να έχει επαφές με Έλληνες πολιτικούς, μεταξύ των οποίων και με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Σουλτς, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στο Βερολίνο με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ, την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Βουλής, Νόρμπερτ Λάμερτ, και τον υπουργό Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, δήλωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται αναπτυξιακή πολιτική και πολιτική απασχόλησης.

«Αν το δημοσιονομικό σύμφωνο συνοδευτεί από αναπτυξιακά κίνητρα, πιθανόν να επιτευχθεί και πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή», τόνισε o κ. Σουλτς και πρόσθεσε ότι «μετά την περίπλοκη έκβαση των εκλογών στην Αθήνα, είναι τώρα σημαντικό να μιλήσουμε με τους Έλληνες». Υπογράμμισε μάλιστα ότι «σκοπός δεν είναι να βλάψουμε την Ελλάδα και για αυτό πρέπει να είναι βέβαιες και οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές δυνάμεις».

Μήνυμα Μελανσόν

«Η λαϊκή εξέγερση ξεκίνησε στην Ευρώπη», διαλαλεί στο μήνυμά του στον Αλέξη Τσίπρα ο ηγέτης του Μετώπου της Αριστεράς της Γαλλίας και υποψήφιος για την προεδρία Ζαν Λικ Μελανσόν.

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Μελανσόν επισημαίνει πως η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη πολιτική δύναμη της Αριστεράς, δίνει ξανά ώθηση στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς πέραν της σοσιαλδημοκρατίας και του φιλελευθερισμού, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη Χρυσή Αυγή και στην άνοδο της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία..

Συγχαρητήρια μηνύματα έστειλαν στον ΣΥΡΙΖΑ κόμματα που συμμετέχουν στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Διαβάστε επίσης: "Το δίλημμα είναι λιτότητα ή άτακτη χρεοκοπία"

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron