Διεθνή
Συρία: Υψηλό ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές

Συρία: Υψηλό ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές

  • 08 Μαϊου 2012, 08:53

Στις εκλογές για το Λαϊκό Συμβούλιο (Κοινοβούλιο) της Συρίας παρατηρήθηκε υψηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων. Στην πρωτεύουσα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας σημειώθηκε συνωστισμός.

Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν περίπου 15 εκατομμύρια πολίτες. Περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους είναι πολίτες κάτω των 30 ετών. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Αρχών, η ψηφοφορία διεξήχθη σε φυσιολογικό κλίμα, χωρίς κανένα σοβαρό συμβάν. Οι πολιτικοί αναλυτές στη Δαμασκό αναμένουν σημαντική ανανέωση της σύνθεσης του Κοινοβουλίου.

Ωστόσο, σε πολλές πόλεις πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις, οι συμμετέχοντες στις οποίες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους κατά της διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Τα κορυφαία κόμματα της αντιπολίτευσης στη Συρία κάλεσαν σε μποϊκοτάζ της ψηφοφορίας, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές ως φάρσα και δηλώνοντας ότι ζητούν την παραίτηση του προέδρου Μπασάρ Άσαντ.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν από οργανώσεις πολιτών, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων προτιμά να δώσει τις ψήφους της υπέρ υποψηφίων, οι οποίοι για πρώτη φορά είναι υποψήφιοι στο Λαϊκό Συμβούλιο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron