Αθλητικά
Άνοιξε δρόμο για Τσάμπιονς Λιγκ η ΑΕΚ

Άνοιξε δρόμο για Τσάμπιονς Λιγκ η ΑΕΚ

  • 08 Μαϊου 2012, 06:38

Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ, διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έδωσε νέο ενδιαφέρον στη διαδικασία.

Τα γκολ της Ένωσης, που κατέγραψε την πρώτη επιτυχία επί των «πρασίνων» σε πλέι οφ ύστερα από επτά αγώνες (μετρούσε 3 ήττες και 3 ισοπαλίες), σημείωσαν οι Μάκος στο 29ο και Κλωναρίδης στο 80ο λεπτό.

Το αθηναϊκό ντέρμπι χαρακτηρίστηκε από την ατυχία που έπληξε τις δύο ομάδες, αφού αμφότεροι οι τεχνικοί υποχρεώθηκαν να κάνουν από δύο αναγκαστικές αλλαγές: ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχασε νωρίς-νωρίς τους Σπυρόπουλο (12΄) με τράβηγμα και Νίνη (24΄), που υπέστη κάταγμα στη μύτη, ενώ ο Νίκος Κωστένογλου υποχρεώθηκε να αντικαταστήσει τους Σιαλμά (46΄) και Μάκο (63΄).

Η ΑΕΚ διατήρησε ανέπαφη την εστία της εντός έδρας για τέταρτο συνεχή αγώνα, κι αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας της. Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν τους τρεις βαθμούς (5 ο Παναθηναϊκός, 4 ο ΠΑΟΚ, 2 ο Ατρόμητος) και ευελπιστούν για τη συνέχεια. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στη διαδικασία με σημαντικό πλεονέκτημα, που όμως εξανεμίστηκε τάχιστα μετά την ισοπαλία με τον Ατρόμητο και την αποψινή ήττα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος ως το σημείο που σκόραρε ο Μάκος, αλλά η έξοδος του Νίνη αποδείχθηκε καθοριστική για τη συνέχεια. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε πάντως στους γηπεδούχους, με τον Λυμπερόπουλο να σουτάρει ελάχιστα πάνω από το δοκάρι στο 17΄. Στο 20΄ το φάουλ του Τοτσέ έδιωξε δύσκολα ο Κωνσταντόπουλος, ενώ ο Καρνέζης έπραξε ομοίως στην απέναντι πλευρά, εξουδετερώνοντας εντυπωσιακά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο στο 3'.

Οι ποδοσφαιριστές του Φερέιρα πίεσαν και στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας «μοιραίο» το Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ο διεθνής επιθετικός έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, αρχικά στο 52ο λεπτό όταν «νικήθηκε» από τον Κωνσταντόπουλο και ακολούθως στο 67΄, με τον διεθνή τερματοφύλακα να υψώνει και πάλι «απαγορευτικό». Στο 74΄ η κεφαλιά του Λεονάρντο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη, για να γράψει τον επίλογο ο νεαρός Κλωναρίδης με εξαιρετική ατομική προσπάθεια (πέρασε Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι) και ωραίο πλασέ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron