Editorial
Στήλη άλατος (κι ακόμα ψάχνω το πιπέρι)

Στήλη άλατος (κι ακόμα ψάχνω το πιπέρι)

  • 07 Μαϊου 2012, 22:07

Όσοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν το προεκλογικό φολκλόρ ως ρεσιτάλ μιας απύθμενης κιτς γελοιότητας, θα έπρεπε μάλλον να περιμένουν την επαύριο του ανοίγματος της κάλπης για να διαπιστώσουν τα όρια της βλακείας, της ατιμίας και της υποκρισίας των πολιτευομένων -νικητών τε και ηττημένων!

Ώρες ατέλειωτες στα χαζοκάναλα, να προσπαθούν οι ανέντιμοι να διερμηνεύσουν το προφανέστατο: Ο λαός, με τον έναν ή άλλον τρόπο, αποφάσισε να δείξει κόκκινη κάρτα στο Μνημόνιο! Και το προφέρουν με τόσο βαθυστόχαστο και προβληματισμένο ύφος, με τέτοιο έκπληκτο στιλ, λες και ποτέ υπήρχε περίπτωση έστω κι ένας από τους σκληρά εργαζόμενους ή τους εγκαταλελειμμένους συνταξιούχους να καλοέβλεπαν την απροκάλυπτη αφαίμαξή τους από το ζόμπι - ελληνικό κράτος, τον μεγάλο απατεώνα που χώνει το χέρι βαθιά και σε κλέβει στον ύπνο και τον ξύπνιο σου!

Και δώσ' του αναλύσεις και ατέρμονες κουβεντούλες περί του τι μέλλει στο εφεξής γενέσθαι, και να τα παζαροπάζαρα των συνεργασιών του Κάιν με τον Άβελ, εκεί που κάποιοι έφτυναν να σκύβουν τώρα δα και να γλύφουν, λες και θεόκουφοι δεν άκουγαν τα συνθήματα του αντιπάλου, λες και δεν γνώριζαν τις άκρως και εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις αυτών που προσκαλούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να μοιράσουν το καρβέλι της εξουσίας.

Πρακτικές που σου προκαλούν αηδία, που υποβαθμίζουν την νοημοσύνη σου, την αξιοπρέπειά σου. Γιατί έτσι αισθάνονται, ότι όλοι έχουν καταντήσει σαν του ίδιους, χωρίς τσίπα και φιλότιμο, αποχαυνωμένοι μιας μίζερης και αξιοθρήνητης καθημερινότητας όπου όλα είναι εμπορεύσιμα: ιδέες, αρχές, ζωές, υπολήψεις...

Άκουγα τον Αβραμόπουλο να ρολάρει στις ειδήσεις, άκουγα και την Γεννηματά, τον Πάγκαλο τον διάβασα, τον Γιώργο, τον Ευάγγελο, τον Αντώνη. Και τους δικάζω και τους απαξιώνω, γιατί με έπεισαν ότι όσο κι αν μελέτησαν τ' αποτελέσματα των εκλογών τίποτα δεν θέλησαν να καταλάβουν.

Μα πιο πολύ τους κατηγορώ που εξανάγκασαν ένα κομμάτι του λαού μας να προτιμούν να στέκονται όρθιοι, στήλη άλατος, μπροστά στον Μιχαλολιάκο, αφού τόσα χρόνια οι προηγούμενοι τους είχαν ξαπλωτούς, και μάλιστα μπρούμυτα, με τουρλωμένα τα πισινά...

(Κι άντε τώρα να βρεις πιπέρι, να σου δείξω πώς το τρίβουν...)

 

Πάνος Γιαννάκαινας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron