Πολιτική
Επέστρε την διερευνητική εντολή ο Αντώνης Σαμαράς

Επέστρε την διερευνητική εντολή ο Αντώνης Σαμαράς

  • 07 Μαϊου 2012, 20:30

Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι καταθέτει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τον κύκλο των επαφών με τους κ.κ. Αλ. Τσίπρα, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, που απέβησαν άκαρπες. [βλ. σχετικά εδώ]

«Προσπάθησα να βρω λύση για μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με δύο επιδιώξεις: να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να αλλάξει η πολιτική του μνημονίου, μέσα από επαναδιαπραγμάτευση, με αναπτυξιακά μέτρα, ώστε να σταματήσει η ύφεση και να ανακουφιστεί η κοινωνία», τόνισε ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνοντας ότι η ΝΔ έκανε ό,τι ήταν δυνατό αλλά τα υπόλοιπα κόμματα «απέρριψαν ευθέως τη συμμετοχή τους, είτε έθεσαν ως όρο τη συμμετοχή άλλων που δεν δέχονται».

Υπενθύμισε ακόμη ότι η ΝΔ ήταν «το μόνο κόμμα που είχε προειδοποιήσει ότι η πολιτική του μνημονίου θα αποτύχει», προσθέτοντας ότι χαίρεται πως «έστω και τώρα κάποιοι κατάλαβαν την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης».

Την Τρίτη, στις 14.00, στο προεδρικό μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας

Αμέσως μετά τη δήλωση του κ. Σαμαρά, η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε πως, αύριο Τρίτη, στις 14.00, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron