Ρεπορτάζ
ΛΑΟΣ: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

ΛΑΟΣ: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

  • 07 Μαϊου 2012, 08:07

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα κατάφερνε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός να μπει τελικά στη Βουλή επικρατούσε μέχρι τα ξημερώματα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Καλλιρρόης.

Στις 7 το απόγευμα, όταν και ανακοινώθηκαν τα exit polls που έδειχναν πως ο ΛΑΟΣ θα ήταν ένα από τα εκτός Βουλής κόμματα, τα χαμόγελα πάγωσαν και η απογοήτευση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των στελεχών και των εργαζομένων του ΛΑΟΣ. Σημειώνεται πως κανένας υποψήφιος αλλά ούτε ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης, παρακολούθησαν τα αποτελέσματα στην οδό Καλλιρρόης.

«Δεν είναι αυτά τα αποτελέσματα. Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», έλεγαν μερικοί από τους παρευρισκομένους, ενώ κάποιοι άλλοι εμφανίζονταν πιο αισιόδοξοι, προβλέποντας πως ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός θα καταφέρει να πιάσει το 3,2%. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, πήγε στα γραφεία του κόμματος και έπειτα από μία σύντομη σύσκεψη με επιτελικά στελέχη, αναχώρησε για το σπίτι του στις 5 παρά 20.

Πριν τις 9 το βράδυ έφτασαν και οι πρώτοι υποψήφιοι βουλευτές, μεταξύ αυτών ο Πέτρος Μαντούβαλος αλλά και η Κατερίνα Τσακάλου, πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου και υποψήφια βουλευτής με το ΛΑΟΣ, ενώ λίγο πριν τις 10 και μισή έφτασε στα γραφεία ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος, Γιώργος Κύρτσος.

Στο καφενείο, δίπλα από τα γραφεία, τα τραπεζάκια γέμισαν από ψηφοφόρους, αλλά και μέλη της νεολαίας του ΛΑΟΣ, οι οποίοι έπαιρναν μέρος στα πηγαδάκια που είχαν δημιουργηθεί. Τα χαμόγελα επανήλθαν στα πρόσωπα των παρευρισκομένων, όταν έγινε η επίσημη ανακοίνωση για το πόσα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή. Οταν η διευθύνουσα σύμβουλος της Singular Logic, Μαρίκα Λάμπρου, επεσήμανε πως εκτός από τα επτά πολιτικά κόμματα, πιθανότατα θα έμπαιναν στη Βουλή και τα κόμματα των Οικολόγων Πράσινων αλλά και αυτό του ΛΑΟΣ, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης πάντως έφτασε στα κεντρικά γραφεία στις 11 και μισή το βράδυ, καταχειροκροτούμενος από όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Καλλιρρόης. «Με σεβασμό στην ψήφο του ελληνικού λαού, ξεκαθαρίζουμε ότι οι θέσεις μας θα παραμείνουν σταθερές και εθνικά φερέγγυες. Η πατρίδα για εμάς είναι πάνω απ' όλα και πάνω απ' όλους. Σε όλες τις πράξεις μας, όπως μέχρι τώρα έτσι και στο μέλλον, θα είναι η θέση μας αυτή και οδηγός μας και όποιες προσπάθειες του πολιτικού κόσμου θα πρέπει να κινούνται πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά σε ένα πλαίσιο εθνικής υπευθυνότητας για τη σωτηρία του τόπου», δήλωσε στην πολύ σύντομη ανακοίνωσή του, φανερά προβληματισμένος για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron