Αθλητικά
Δάκρυα αλλά και χαμόγελα στην Bundesliga

Δάκρυα αλλά και χαμόγελα στην Bundesliga

  • 05 Μαϊου 2012, 19:25

Η Κολωνία είναι η ομάδα που ακολούθησε την Καϊζερσλάουτερν στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος, μετά την ολοκλήρωση της σεζόν (34η αγωνιστική). Η Χέρτα του Ότο Ρεχάγκελ θα παίξει την παραμονή της στα πλέι άουτ.

Πανέτοιμη για τον τελικό γερμανικού κυπέλλου με την Ντόρτμουντ και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι έδειξε ότι είναι η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί διέλυσαν 4-1 εκτός έδρας την Κολωνία, η οποία υποβιβάστηκε, αποτέλεσμα που εκμεταλλεύτηκε στο ακέραιο η Χέρτα Βερολίνου.

Το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ, με δύο γκολ του Μπεν Χατίρα επικράτησε 3-1 της αδιάφορης Χοφενχάιμ, η οποία τελείωσε το ματς με 10 παίκτες. Η Χέρτα θα παίξει την παραμονή με την ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση της Β΄ κατηγορίας (το όνομά της θα γίνει γνωστό αύριο).

Ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στη Bundesliga έκανε η πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ (81β.), η οποία συνέτριψε 4-0 την Φράιμπουργκ (από δύο γκολ πέτυχαν οι Μπαστζικόφσκι και Λεβαντόφσκι).

Η Σάλκε με το νικηφόρο 3-2 επί της Βέρντερ Βρέμης θα ακολουθήσει τις Ντόρτμουντ και Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, με τον Κλάας-Γιαν Χούντελααρ να πετυχαίνει δύο γκολ και να φτάνει τα 29 στο πρωτάθλημα, όντας ο πρώτος σκόρερ της περιόδου.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια: Με δύο γκολ του Ρόις η Γκλάντμπαχ επικράτησε 3-0 εκτός έδρας της Μάιντς και θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Μπάγερ Λεβερκούζεν από την έδρα της Νυρεμβέργης (1-4), με χατ τρικ του Κίσλινγκ.

Η Στουτγκάρδη νίκησε 3-2 την Βόλφσμπουργκ, το Ανόβερο 2-1 την Καϊζερσλάουτερν, ενώ με γκολ του Κου, το Ανόβερο έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά (1-0 επί του Αμβούργου).

Στο Γιουρόπα Λιγκ της νέας περιόδου θα λάβουν μέρος, η Μπάγερ Λεβερκούζεν, η Στουτγκάρδη και το Ανόβερο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron