Αθλητικά
Δραματικό φινάλε στο Καμπιονάτο

Δραματικό φινάλε στο Καμπιονάτο

  • 03 Μαϊου 2012, 19:10

Ένα σπάνιο για την κλάση του Τζιανλουΐτζι Μπουφόν, και πολύ περισσότερο για την εξαιρετική εφετινή περίοδο που διανύει τόσο ο ίδιος ο γκολκίπερ της Γιουβέντους όσο και η «Γηραιά Κυρία», στοίχισε δύο βαθμούς που μπορεί να αποδειχθούν υπερπολύτιμοι στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου!

Η Γιουβέντους έμοιαζε να κρατάει στα χέρια της τη νίκη απέναντι στη Λέτσε χάρη σε γκολ του Κλαούντιο Μαρκίζιο, ωστόσο μια ασταθής απόκρουση του Μπουφόν λίγο πριν το φινάλε επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να διαμορφώσουν το τελικό 1-1 με τον Μπερτολάτσι.

Η απώλεια της νίκης επέτρεψε στη Μίλαν να πλησιάσει στον έναν βαθμό την πρωτοπόρο του Καμπιονάτο, καθώς οι Ροσονέρι επικράτησαν 2-0 της Αταλάντα στο «Σαν Σίρο» χάρη σε γκολ των Σάλεϊ Μουντάρι και Ρομπίνιο.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας Μίλαν έχει μπροστά της το κυριακάτικο (21.45) ντέρμπι με την Ιντερ, ενώ νωρίτερα η Γιουβέντους θα επισκεφτεί την έδρα της Κάλιαρι, η οποία έχει ηττηθεί μόλις τρεις φορές αυτή την περίοδο στο «Νερέο Ρόκο».

Την τελευταία αγωνιστική (Κυριακή, 13/5) η Γιουβέντους θα υποδεχτεί την Αταλάντα, ενώ η Μίλαν υποδέχεται τη Νοβάρα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων υπερισχύει η Γιουβέντους που είχε νικήσει στο Τορίνο (2-0) την  αντίπαλό της, ενώ στον β’ γύρο απέσπασε ισοπαλία (1-1) από τους Ροσονέρι στο Μιλάνο.

Εκτός από τη μάχη του τίτλου, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ήττα της Ιντερ στην Πάρμα από την τοπική ομάδα (3-1) και η ισοπαλία της Λάτσιο (1-1) με τη Σιένα κράτησαν τους μεν Νερατζούρι τρεις βαθμούς, τους δε Λατσιάλι δύο βαθμούς, πίσω από τη Νάπολι και την Ουντινέζε που ισοβαθμούν στην τρίτη και τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Όπως είναι γνωστό από το ιταλικό πρωτάθλημα το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ παίρνουν οι τρεις πρώτες της βαθμολογίας, ενώ η τέταρτη και η πέμπτη ομάδα θα αγωνιστούν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Τα ματς που απομένουν για κάθε ομάδα είναι (στη δεύτερη παρένθεση η διαφορά τερμάτων):

1. Γιουβέντους (Κάλιαρι εκτός, Αταλάντα εντός) 78 β. (+44)

2. Μίλαν (Ιντερ εκτός, Νοβάρα εντός) 77 β. (+42)

3. Νάπολι (Μπολόνια εκτός, Σιένα εντός) 58 β. (+21)

4. Ουντινέζε (Τζένοα εντός, Κατάνια εκτός) 58 β. (+13)

5. Λάτσιο (Αταλάντα εκτός, Ιντερ εντός) 56 β. (+5)

6. Ίντερ (Μίλαν εντός, Λάτσιο εκτός) 55 β. (+3)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron