Αθλητικά
Μαρινάκης: Η κρίση τρομάζει τους καλούς προπονητές

Μαρινάκης: Η κρίση τρομάζει τους καλούς προπονητές

  • 03 Μαϊου 2012, 19:00

Δεν είναι εύκολο να βρεις καλό προπονητή επειδή λόγω της οικονομικής κρίσης δεν είναι προτεραιότητά τους το ελληνικό πρωτάθλημα, τόνισε ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε σε δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπόρτερ του Ολυμπιακού. Ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ υποστήριξε ότι επί του παρόντος δεν έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με κάποιον προπονητή, ωστόσο δήλωσε σίγουρος ότι στις αρχές Ιουνίου η ομάδα του νταμπλούχου ΟΣΦΠ θα γνωρίζει με ποιον θα πορευτεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

«Όταν μίλησα για αρχές Ιουνίου, δεν εννοούσα ότι τότε θα ξεκινήσουμε επαφές για την ανεύρεση προπονητή. Επιδίωξή μας είναι να τον έχουμε κλείσει εκείνη την περίοδο. Πάντως δεν υπάρχει dead-line» ανέφερε. Παράλληλα τόνισε ότι το ενδιαφέρον δεν είναι στραμμένο αποκλειστικά στην ισπανική αγορά. «Κοιτάμε και την αγγλική και τη γαλλική και άλλες αγορές. Περιμένουμε να τελειώσουν όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα για να προχωρήσουμε. Δεν είναι εύκολο να βρεις καλό προπονητή λόγω της κρίσης» υπογράμμισε το αφεντικό των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο κ. Μαρινάκης δεν άνοιξε τα χαρτιά του αναφορικά με τις μεταγραφές στις οποίες θα προχωρήσει ο Ολυμπιακός. Χαρακτήρισε πάντως τον Πορτογάλο μέσο της Τουλούζ Πάουλο Μασάδο πολύ καλό παίκτη. «Μου αρέσει αρκετά. Είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα αυτός ο ποδοσφαιριστής» ανέφερε. Ως προς την ελληνοποίηση του Ολυμπιακού εξέφρασε την άποψη ότι τα συνεχή δημοσιεύματα βλάπτουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της ομάδας του. «Μακάρι η μισή ενδεκάδα να αποτελείται από Έλληνες παίκτες. Αλλά όταν γράφετε ένα όνομα για τον Ολυμπιακό, αμέσως η διοίκηση της ομάδας του διπλασιάζει την τιμή. Δεν πρόκειται να γίνουμε χορηγοί των άλλων ομάδων» σχολίασε.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εξέφρασε την ευχή να ξεπεράσει την κρίση ο Παναθηναϊκός. «Μακάρι να πετύχει η πρωτοβουλία του Αλαφούζου για τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε έναν δυνατό Παναθηναϊκό. Όχι έναν Παναθηναϊκό επιπέδου Δόξας Δράμας, Κέρκυρας, Πανιωνίου, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω αυτές τις ομάδες» υποστήριξε. Παράλληλα χαρακτήρισε επιτυχημένη την θητεία του κ. Δημήτρη Γόντικα στην προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός λέγοντας ότι «φέτος είχε μία ομάδα χωρίς χρήματα και παρά τα προβλήματα συγκέντρωσε τόσους βαθμούς όσους και η ομάδα του Παναθηναϊκού που κατέκτησε πριν δύο χρόνια το νταμπλ».

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι ο θόρυβος για τα στημένα παιχνίδια προκάλεσε τεράστια ζημιά στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, αναφέροντας: «Αποδείχθηκε ότι η υπόθεση με τα στημένα ήταν μία φούσκα. Μία αστεία δικογραφία που έκανε μεγάλο κακό στο ποδόσφαιρο. Το υποτίμησε. Για μέρες ολόκληρες κανάλια και εφημερίδες έκαναν λόγο για στημένα παιχνίδια. Αποτέλεσμα; Έπεισαν τον κόσμο που πλέον πιστεύει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μόνο στημένους αγώνες. Και γι' αυτό άδειασαν τα γήπεδα». Αναφερόμενος στις φετινές διαιτησίες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού υπογράμμισε ότι υπήρχαν παιχνίδια που η ομάδα του είχε παράπονα, εξηγώντας: «Βέβαια είμαστε Ολυμπιακός και δεν πρέπει να στεκόμαστε σε αυτά, ωστόσο δεν μπορούμε να τους αφήσουμε και να... αλωνίζουν».

Σημειωτέον ότι ο κ. Μαρινάκης αποκάλυψε πως το ερχόμενο καλοκαίρι θα επιστρέψουν στον Ολυμπιακό οι τέσσερις δανεικοί Μήτρογλου, Τάτος, Ζαραδούκας και Σουμπίνιο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron